HRVATSKA ipak može do POLUFINALA, ako se ispune ova 3 uvjeta!

 

Šanse Hrvatske da ipak izbori polufinale porasle su nakon  pobjede Norveške nad domaćinom Poljskom.

Nakon uvjerljivog poraza od Francuske šanse da se Hrvatska plasira u polufinale činile su se samo teoretske. No, sve se promijenilo u utakmici nakon naše, kada je Norveška za nas neočekivano svladala domaćina Poljsku 30-28 i zakomplicirala cijelu situaciju. Odnosno pružila priliku Hrvatskoj da se ipak domogne polufinala.

Da bi se to dogodilo trebaju se ispuniti tri uvjeta. Jedan je da u zadnjem kolu Norveška pobijedi Francuze. Čini se teško, ali ne i nemoguće s obzirom da znamo da su Poljaci uvjerljivo dobili Francuze, a Norvežani sada dobili te Poljake. Osim toga Norvežani su pokazali da su dosta čvrsti u obrani, i jedan njihov dobar dan, a loš Francuza…svašta je moguće.

Osim tog uvjeta, sljedeći je da Poljska u svoje preostale dvije utakmice prvo pobijedi Bjeloruse, što se čini izglednim, a nakon toga u zadnjem kolu je Hrvatska pobijedi sa 10 ili 11 razlike. Točnije, 11 i više razlike bi nam tad sigurno bilo dosta, a 10 razlike ako postignemo najmanje 34 gola. Ne čini se izglednim, ali sve je moguće…

Naime, u ispunjenju svih tih uvjeta Norveška bi bila prva sa 8 ili 10 bodova, a stvorio bi se trokut između Hrvatske, Poljske i Francuske koje bi imale 6 bodova i svi bi imali po pobjedu iz međusobnih dvoboja. Tada odlučuje međusobna gol-razlika gdje smo jako tanki nakon 8 golova minusa protiv Francuza (32-24).

No, Poljaci su dobili Francusku 31-25, što znači da je Francuska s gol-razlikom na +2 (57-55). Dakle, ako bi pobijedili Poljsku npr. 34-24 Hrvatska bi imala gol-razliku 58-56 i bila bolja od Francuza. Iako će neki reći da su i ovakve šanse teoretske, bit će zanimljivo vidjeti rasplet cijele situacije.

Jer ako Poljska pobijedi Bjelorusiju što je vrlo izgledno, u srijedu prije naše utakmice s Poljskom igraju Francuzi i Norvežani. Kad bi Norveška pobijedila, mi bi u večernjem terminu protiv Poljske lovili tih 10 ili 11 golova razlike. Zvuči uzbudljivo!

Rezultati:

HRVATSKA – Francuska  24-32 (10-16)

Poljska – Norveška          28-30 (15-16)

 

Leave a Reply