Hrvatska je imala dvojicu skupljih golmana od Kalinića…, a ni jedan nije bio jedinica kockastih !?

Rekorder je Vedran Runje, koji je ‘okrenuo’ pet milijuna eura na svojim transferima. A najskuplje prodani golman iz Dinama tek je 12.!?


Dva milijuna eura (jer 20 posto od transfera ide samom Lovri) koja bi Hajduk trebao od Genta dobiti za Kalinića pola je novca koji je predsjednik Ivan Kos zacrtao u zimskom prijelaznom roku od prodaje igrača.

A tim transferom od 2,5 milijuna eura Kalinić bi postao deveti najskuplji igrač Hajduka u povijesti, ali i treći najskuplji hrvatski golman.

Veće je transfere, zanimljivo, ostvario dvojac koji nikad nije bio reprezentativni ‘broj 1’! Vedran Runje u Standard i Matej Delač u Chelsea prešli su za po tri milijuna eura.

Istina, Runje je skupio 22 nastupa za kockaste, ali cijelo to vrijeme bio je drugi izbor, iza Pletikose.

Pletikosa je prodan moskovskom Spartaku za 2,5 milijuna eura 2006./07., a slijede Didulica u AZ (1,5 mil.), Runje u Besiktas (milijun eura), Runje u Lens (milijun), Subašić u Monaco (milijun), Pletikosa u Šahtar (800.000), Pletikosina posudba u Tottenham (700.000), Vargić u Lazio (700.000), Livaković u Dinamo (625.000), dok je najviše rangirani golman prodan iz Dinama tek 12. – Ivan Kelava kada je za 600.000 eura otišao u Udinese.

Runje je u svojim transferima ‘okrenuo’ pet milijuna eura.

Lovre Kalinić Wiki HR

Izvor: Goal.hr

Leave a Reply