Hrvatski rukometaši otputovali u Poljsku: “Od nas se očekuju pobjede, tako ćemo se i postaviti”

HRVATSKA reprezentacija otputovala je u Poljsku, gdje se od 15. do 31. siječnja održava Europsko prvenstvo u rukometu.

Hrvatski rukometaši krenuli su iz Ivanić Grada, a prva destinacija bit će im jug Poljske, točnije grad Katowice. Tamo ih čekaju okršaji u skupini B protiv Bjelorusije, Norveške i Islanda.

Željko Babić na put je poveo 17 igrača, iako ih 16 može biti prijavljeno za turnir. Jučer su otpali Filip i Šime Ivić. Izbornik reprezentacije muku muči s ozljedama igrača, a na ruku mu ne ide ni atmosfera nakon teškog poraza od Slovenije. Ipak, optimizam nije u potpunosti zamro.

Domagoj Duvnjak obećao je kako se “slučaj Slovenija” neće ponoviti na EURO- u.

“Izvukli smo pouku i to se više ne smije dogoditi. Mi smo hrvatska reprezentacija i od nas se očekuju pobjede. Tako ćemo se i postaviti”, rekao je Dule.

Ipak, očekivanja javnosti više nisu kao prijašnjih godina. Što zbog pomlađivanja reprezentacije, a što zbog brojnih ozljeda, mnogi se boje kako će sve to skupa izgledati u Poljskoj.

“Da, imamo problem u vanjskoj liniji, dosta nas je načetih, ali kad se pojavite na terenu sve se to vrlo brzo zaboravi. Mi znamo tko smo i za koga igramo, a vidjet ćemo koji nam je domet. Cilj je da prenesemo četiri boda u drugi krug. S obzirom da se križamo s vrlo jakom skupinom (A), bilo bi lijepo kada bismo to učinili”, poručio je Duvnjak.

Gazda hrvatskog rukometa jučer je objasnio kako se može dogoditi da Hrvatska ide kući nakon prvog kruga, ali i da Babić i društvo mogu do finala. Izbornik je fokusiran samo na prvu utakmicu, odnosno na prve tri u skupini.

“Poslije prvog kruga bit će jasnije koliko može ova Hrvatska. Dosta nam je taktike i treniranja, svi jedva čekamo da turnir započne”, naglasio je Babić.

Hrvatska reprezentacija turnir otvara protiv Bjelorusije, a nakon toga slijede utakmice s Norveškom i Islandom.

 

Leave a Reply