Igra za medalju! Fantastična Hrvatska pomela je Islanđane

Hrvatski rukometaši pobijedili su Island  37-28. Kauboji su igrali odlično i pomeli su Islanđane. U drugi krug Europskog prvenstva u Poljskoj prenijeli su dva boda…

“Ili ćemo pokazati da spadamo u europski vrh ili ajmo kući, trećeg nema”, rekao je Ivan Čupić uoči utakmice protiv Islanda u trećem kolu Euro- a.

Hrvatska je pokazala gdje pripada. Kauboji su razbili Islanđane 37-28 u posljednjem kolu Europskog prvenstva u Poljskoj i s dva boda prolaze u drugi krug.

Norveška je prije nas pobijedila Bjelorusiju 29-27 i prenijela je maksimalna četiri boda.

Hrvatsku u drugom krugu čekaju domaćini Poljaci, Francuzi i Makedonci. Prvo igramo s Makedonijom pa s Francuskom i na kraju protiv domaćina. Poljaci su  dobili Francuze 31-25!

Dobra i loša vijest

Kauboje je dočekala dobra i loša vijest uoči Islanda.

Dobra je bila da nismo mogli ispasti s Euro- a u prvom krugu jer je Norveška dobila Bjelorusiju. Loša je bila da zbog norveškog slavlja nismo mogli prenijeti četiri, već samo dva boda u drugi krug. No najbolja vijest je bila igra naših reprezentativaca.

Sve je štimalo. U 15. minuti imali smo 11-2, u 17. minuti 13-3. Kauboji su pregazili Islanđane. Odlična obrana, brza tranzicija i raznovrsnost u napadu.

To je formula za medalju.

Čupić i Štrlek trpali su s krila, Marino Marić bio je vladar na crti, a Karačić je bio nezadrživ u organizaciji napada i igri jedan na jedan. Sjajno je Igor radio višak, a upravo njegovim golom Hrvatska je na odmor otišla s 19-10.

Ono što je još bolje, Hrvatska je u drugo poluvrijeme ušla kao da je izjednačeno. Ubrzo smo otišli i na 12 razlike. Island se raspao i bilo je samo pitanje koliko će do kraja utakmice još primiti. Kauboji su malo stali i Island je u zadnjih 10 minuta došao ispod 10 golova (32-24). No hrvatska pobjeda nije bila upitna. Na kraju 37-28.

Čudesni Marino Marić

Hrvatsku je do pobjede predvodio Marino Marić s osam golova iz devet pokušaja. Manuel Štrlek imao je šest od šest. Ivan Čupić i Zlatko Horvat zabili su po četiri gola. Mirko Alilović imao je 10 obrana.

Leave a Reply