Informacije za hrvatske navijače koji putuju u Kijev, Ukrajina

U nedjelju 8. listopada, dan prije utakmice, svi pristigli navijači okupljat će se u centru Kijeva. Međunarodni aerodrom Boryspiel nalazi se u istočnom dijelu grada, a udaljen je 35 km od centra Kijeva. Do centra se može stići autobusom za otprilike 10 kn, podzemnom željeznicom za cca 20 kn, taxijem za najviše 60 kn te shuttle-om za otprilike 30 kn. Najbrži način dolaska do centra grada su taxiji i shuttle za koje je potrebno 30 minuta, dok se autobusom i podzemnom željeznicom putuje 1 sat. Na sljedećem linku detaljne informacije o transportu s međunarodnog aerodroma:

Kiev Boryspil Airport


Kako njegujemo izuzetno prijateljske odnose s predstavnicima ukrajinskih navijača, njihova preporuka za najbolja mjesta okupljanja u centru Kijeva su Arena na Bassarbska trgu, irski pub O’brien te Heaven bar.
Po uzoru na grad Zagreb u svojstvu domaćina, na sam dan utakmice odigrat će se prijateljska nogometna utakmica između ukrajinskih i hrvatskih navijača. Održat će se na Bannikovom stadionu u 14:00 sati, a okupljanje navijača počinje u 13:30 sati. Stadion je kapaciteta 1.500 mjesta, a nalazi se vrlo blizu NSK Olimpiyskyi stadiona gdje se igra službena utakmica.
Ukrajina ima vrlo povoljne cijene, pa je svakako preporuka gradom koristiti usluge taxi prijevoznika. Cijena taxi vožnje iz centra Kijeva do Bannikovog stadiona je od 15 do 20 kn, a Uberom za 15 kn. Brojevi telefona i linkovi na taxi prijevoznike:
optima.fm , +38044499-98-98, avrora-taxi.kiev.ua , +380442271000.

Nakon prijateljske nogometne utakmice, hrvatski navijači se ponovno nalaze u centru grada te se nakon druženja kreće na Stadion NSK Olimpiyskyi gdje se igra službena utakmica. Udaljen je cca 3 km od centra grada te se do njega može doći za 5 minuta taxijem za 15 kn i Uberom za 10 kn. Pješice je potrebno od 30 do 40 minuta. Na sljedećem linku detalji mogućnosti dolaska:
https://www.rome2rio.com/s/Kiev/Velyka-Vasylkivska-St-55-Kyiv-Ukrajina-02000

Sretan put i vidimo se u Kijevu!

Uvijek vjerni

Leave a Reply