Kad španjolski nogometaš daje imena sinovima po hrvatskim nogometašima…

Španjolski nogometaš dao je ime jednom sinu po meni, a drugome po Modriću?! Ma, vi se zezate! Ovo mi je prvi glas, s tim Javijem Morenom Marquezom nikad nisam igrao. A kad malo bolje razmislim, i nije to tako čudno, ipak sam ja bio nekakav igrač, nasmijao se Srđan Andrić .

Javi Moreno Marquez , nogometaš španjolske Granade, dobio je drugo dijete, a nazvao ga je, vjerovali ili ne, Modrić. Ne Luka, već Modrić.

– Još dok mu je supruga bila u drugom stanju rekao mi je: ‘Ivane, ako bude muško, nazvat ću ga Modrić, po vašem veznjaku. Sinoć je Javi postao tata i doista je malog nazvao Modrić. Družim se s Javijem, jako je dobar i pozitivan dečko – kaže Ivan Kelava , Javijev suigrač.

Javi je ponosni otac dvaju sinova, a stariji također nosi ime po jednom hrvatskom nogometašu – Srđanu Andriću. Na prvi pogled pomislili biste da je Javi Andrićev prijatelj ili barem bivši suigrač, no nije. Njih dvoijca nemaju baš nikakvu poveznicu. Čak nisu igrali ni u istim klubovima. Andrić je počeo u Hajduku, potom igrao u Panathinaikosu, pa se vratio u Hajduk, da bi karijeru završio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Marquez je igrao u Espanyolu, Mallorci, Elcheu i Granadi. Jedina poveznica može biti Mallorca, odnosno možda je Javi gledao 3. pretkolo Lige prvaka u kolovozu 2001. kada je Hajduk igrao s Mallorcom.

– Stvarno ne znam zašto je starijeg sina nazvao Andrić. Rekao mi je da Modrić nije prvo dijete koje se zove po hrvatskim igračima, nego da mu se drugi zove Andrić. Stvarno sam ostao iznenađen. Pitao sam ga po kome mu je dao ime, a on mi je odgovorio: ‘Po Srđanu Andriću’. Kaže da ga je jako cijenio kao igrača. Javi također igra na mjestu veznog igrača, pa je možda to razlog – otkrio nam je Ivan Kelava.

Da stvar bude bolja, odnosno zabavnija, Javi Marquez Moreno rođen je u Barceloni, a sin mu nosi ime Modrić, po jednoj od najvećih zvijezda Real Madrida.

Slučaj “Javi Moreno Marquez” zabilježen je i u Hrvatskoj. Bivši kapetan Hajduka, Mario Maloča, sinu je dao ime Niko, po bivšoj zvijezdi Dinama i Hajduka Niki Kranjčaru . Korak dalje otišao je također bivši igrač Hajduka, Ivan Jolić. On je kćerkici dao ime Angelina, po slavnoj američkoj glumici i redateljici Angelini Jolie, pa se mala zove Angelina Jolić.

Ronaldo Zinedine Hernandez ime je dječaka koji igra za meksičku Santos Lagunu. Jedan je od najtalentiranijih meksičkih dječaka i igra za reprezentaciju do 15 godina.

– Veliki smo fanovi Reala. Moj suprug više voli brazilskog Ronalda, ja Zidanea, pa smo ga odlučili tako nazvati – kaže dječakova majka.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply