KAPETAN VATRENIH BEZ DVOJBE ‘Očeva želja je bila da se vratim i igram! Spreman sam za Češku!’

Odigrao ih je stotine, velikih i malih, važnih i nebitnih, ali nikada u karijeri Darijo Srna nije igrao tako emotivnu utakmicu poput ove koja ga čeka u petak u St. Etienneu. U predvečerje dvoboja Hrvatska vs Češka novinari su se uglavnom vrtili oko pitanja kapetanove obiteljske tragedije.

– Ovo je jako težak trenutak za mene i obitelj. Želim se od srca zahvaliti svim ljudima koji su bili uz mene u ovim teškim trenucima, pogotovo suigračima iz reprezentacije, predsjedniku Šukeru i ostalima u HNS- u koji su odmah intervenirali i, naravno, navijačima Hrvatske. Dobio sam bezbroj telegrama i poruka podrške. Nakon svega ipak se osjećam spremnim za meč. Svi znaju posljednju želju mog oca: da se vratim i igram za reprezentaciju. Sve što je u životu imao, moj otac uložio je u mene i moju karijeru. Kada sam ga posljednji put vidio nakon utakmice sa San Marinom poželio je da igram za Hrvatsku što god da se dogodi. Moj otac bio je najsretniji kada sam bio na terenu i igrao nogomet. Zato sam se nakon pogreba i razgovora s obitelji odlučio vratiti u Francusku – objašnjava Srna.

Što mislite o Češkoj?

– Nažalost, nisam imao priliku pogledati utakmicu sa Španjolskom, ali sam dobio izvještaj. Svi znamo da je ovaj drugi korak jako bitan. Ponavljao i prije da idemo korak po korak, imamo dobru ekipu. Češka je taktički jako dobro organizirana, defanzivno vrlo kompaktni. Očekuje nas jako teška utakmica. Na Euru nema favorita, sve utakmice su teške. Vjerujem u svoju momčad.

Najjači češki aduti?

– Oni su ekipa koja ima svojeg Modrića, a on se zove Rosicky. Jako dobro izlaze u kontranapad. Također imaju jako dobrog trenera koji je stvorio jednu omogenu momčad. Opasni su iz prekida i dobri u skoku. Ako ponudimo utakmicu i pristup kao protiv Turske, mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu.

Cilj?

– Isti kao prije. Ulazak u drugi krug s maksimalnim brojem bodova. I Češkoj trebaju bodovi, nadam se da će zaigrati otvorenjie. Navijači trebaju uživati, a mi iskoristiti njihove nedostatke i slviti u toj utakmici.

Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja?

– Svih 11 igrača psihički i fizički dobro odgovorilo protiv Turske, djelovali smo kao momčad. Ali na ovo pitanje treba odgovoriti izbornik. Imamo jako puno kvalitetnih igrača, ali na terenu mogu biti samo jedanaestorica. Dugo sam u reprezentaciji, već petnaest godina. Siguran sam da na papiru imamo bolju reprezentaciju od one iz 1998. godine što ne znači da ćemo mi uzeti zlato, srebro ili broncu. Imamo dobre igrače, kvalitetnog trenera i stožer, prave navijače. Ali, nogomet je nepredvidljiv, ne pobjeđuje uvijek bolji, ali spremni smo na ovom turniru ostaviti srce.

Izvor: sportske novosti

Leave a Reply