Koji europski velikan najviše voli Hrvate?!

Marko Pjaca potpisao je za Juventus, a Goal otkriva u kojem od deset najvećih svjetskih klubova, koji imaju i najviše poklonika u Hrvatskoj, nikad nije igrao hrvatski nogometaš! I koji su ih imali najviše. Iako neki nikad nisu zaigrali, računaju se oni koji su imali ugovor s prvom momčadi toga kluba.

Alex Ferguson nikad nije posegnuo za nekim hrvatskim igračem! A proveo je u Manchester Unitedu 27 godina. Da, United je jedini od najvećih europskih klubova za koji nikad nije zaigrao Hrvat!

U Arsenalu su igrala dvojica: Davor Šuker i Eduardo da Silva.

I u Liverpoolu dvojica: Igor Bišćan i Dejan Lovren, koji još uvijek igra za ‘redse’.

I četvrti engleski velikan je na dnu! Baš nas neće ti premierligaši… Ugovor s Chelseajem imala su četvorica Hrvata: Mario Stanić, Matej Delač, Stipe Perica i Mario Pašalić. Samo je Stanić doista zaigrao za londonske plave…

U Milanu su igrala četvorica: Zvonimir Boban, Dražen Brnčić, Dario Smoje i Dario Šimić.

I Barcelona je četiri puta dovodila hrvatske igrače: Roberta Prosinečkog, Gorana Vučevića, Ivana Rakitića i Alena Halilovića.

Mateo Kovačić peti je Hrvat koji je zaigrao za Real Madrid. Prije njega su to učinili Robert Prosinečki, Robert Jarni, Davor Šuker i Luka Modrić.

U Bayernu su bila osmorica Hrvata kroz povijest: Niko i Robert Kovač, Mario Mandžukić, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Božidar Senčar (nakon 2. Svjetskog rata), Zlatko Škorić i Anton Vučkov.

Ivan Perišić bio je deveti Hrvat u Interu, prije njega crno-plavi dres nosili su: Anton Blažević (rođ. 1902.), Damir Brnčić, Marcelo Brozović, Mario Bušić (rođ. 1898.), Bruno Kazianka (rođ. 1904.), Mateo Kovačić, Marko Livaja i Dario Šimić.

A Inter je sada stigao Juventus kojem je Pjaca deveti Hrvat! Prije njega crno-bijeli dres nosili su: Mario Mandžukić (još uvijek nosi), Zoran Ban, Alen Bokšić, Robert Jarni, Dario Knežević, Robert Kovač, Igor Tudor i Antonio Vojak (rođ. 1904.) na početku prošloga stoljeća.

Izvor: goal.hr

Leave a Reply