Predstavljamo vam podružnicu “Uvijek vjerni” Berlin

Budući Udruga- Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije „Uvijek vjerni“ ima svoje podružnice u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te iseljeništvu, svako toliko ćemo vas upoznti s radom jedne od njih. Podružnica „Uvijek vjerni“ Berlin  postoji od samog početka UV u iseljeništvu, točnije od 2008. godine, s tim da je od 2010. do 2012. godine  bila bez povjerenika.

A onda, Karl- Thomas Pavišić,  današnji povjerenik iste, samoinicijativno preuzima rad Udruge u svoje ruke i polazi od nule. Tada je podružnica  „Uvijek vjerni“ Berlin brojala 120 aktivnih članova Udruge.
Način rada UV Berlin  je sličan radu svih ostalih podružnica, aktivni članovi preporučuju nove, a sastaju se u kafićima čiji su vlasnici Hrvati, te gledaju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije .

Udruga „Uvijek vjerni“ Berlin ima službenu stranicu – www.uvijekvjerniberlin.de , te facebook stranicu, ured i po potrebi volontera ,koji radi kad je potrebno. „Bilo bi  lijepo da se stranica malo obnovi ali ne može se sve stići“, kazao je Pavišić.
Iz Berlina se, otkad  je  povjerenik Karl-Thomas išlo na doslovce svako gostovanje hrvatske nogometne reprezentacije, s tim da se iz Berlina ne ide na utakmice na domaćem terenu, nego samo na gostujuće, van Republike Hrvatske.
„Od Islanda do Baku- a , UV Berlin je tu..“,kaže naš sugovornik.

Leave a Reply