Predstavljamo vam: “Uvijek vjerni” Mannheim

Mannheim je njemački grad, koji se nalazi u pokrajini Baden-Wurttemberg, a iza Stuttgarta, drugi je po veličini njemački grad u toj pokrajini.

Podružnica Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije „Uvijek vjerni“ Mannheim osnovana je u ožujku 2014. godine.

Članovi Udruge UV Mannheim postali su dobri prijatelji, družeći se, što unutar svoje podružnice, što u okviru UV Njemačka. Druženja nisu samo i isključivo u okviru odlazaka na utakmice, nego i kroz neke zabave koje privatno organiziraju.

Članovi ove „mlade“ njemačke podružnice svoje su prvo organizirano gostovanje pod okriljem Udruge „Uvijek vjerni“ ostvarili odlaskom u St.Gallen, na utakmicu Švicarska- Hrvatska, a slijedio je Milano, na utakmicu Italija- Hrvatska, te Oslo gdje je Hrvatska igrala protiv Norveške.

Povjerenik Udruge „Uvijek vjerni“ Mannheim je Damir Dodik, a, kako sam kaže, utakmice izabrane hrvatske nacionalne vrste na domaćem terenu i ne broji  više, budući su članovi ove podružnice u 99% slučajeva na tribinama svih domaćih stadiona.

Za Europsko nogometno prvenstvo su spremni i kako nam povjerenik kaže, u Francusku idu i već su rezervirali i dobili karte za prve tri utakmice u skupini, a dalje će naravno vidjeti, sve ovisi o plasmanu hrvatske nogometne reprezentacije.

Za Dodika i članove UV Mannheim sve su utakmice hrvatske nogometne reprezentacije vrijedne spomena, no ako baš treba izdvojiti neko specifično gostovanje, onda povjerenik podružnice ističe Oslo, kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske za EURO 2016. Na toj utakmici bili su im zabranjeni dresovi i hrvatska obilježja, ali su članovi „Uvijek vjerni“ Mannheim ipak uspjeli nekoliko stvari unijeti na stadion, pa im je to gostovanja ostalo u posebnom sjećanju, iako je Hrvatska tu utakmicu izgubila.

Leave a Reply