Predstavljamo vam: „Uvijek vjerni“ Traunreut

U njemačkom gradu  Traunreutu, u saveznoj pokrajini Bavarskoj, osnovana je podružnica „Uvijek vjerni“ Traunreut, i to 29. studenog 2009. godine., kao prva podružnica „Uvijek vjerni“ u Njemačkoj.

Traunreut je mali grad koji broji oko 23 000 stanovnika, a od toga u njemu živi oko 1200 Hrvata, uključujući okolicu. Udruga broji oko 30 članova, ali ponosnih, kaže njen povjerenik.  Prvi povjerenik Udruge bio je Ivica Moslavac, dok je dužnost povjerenika 2014. godine preuzeo Davor Kozjak, dok je Ivica ostao pomoćnik.

Članovi Udruge UV Traunreut bili su na puno utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, a imaju i jedno neugodno iskustvo. Naime na utakmici u Ateni, potiv Grčke, nisu uspjeli ni ući na stadion, jer su napadnuti od strane 50- ak huligana, te su utakmicu na koncu gledali u hotelu.

Osobu koju posebno ističu u „Uvijek vjerni“ Traunreut je gospodin Zdenko Šimić (UV Vienna), koji im je puno pomogao oko osnivanja podružnice.

Kako nam je kazao povjerenik, oni u Njemačkoj su upućeni u zbivanja u Hrvatskoj, i znaju da ima problema i bojkota, ali njihov je stav jasan- oni nikad neće bojkotirati hrvatsku reprezentaciju, ali, kako kažu, ne vole ni nepravdu prema navijačima, kako članovima UV, tako i prema svim ostalim navijačima.

 „Svi imaju pravo navijati i voljeti  svoju domovinu“, kaže povjerenik Kozjak i dodaje: “Malo nas je, al nas ima“.

Leave a Reply