REPREZENTACIJA U KINI : KOGA ĆE ANTE ČAČIĆ POVESTI NA KINESKU TURNEJU

Vatreni bez zvijezda: Petorica iz Dinama, četvorica iz Osijeka, možda šest Riječana…


Ante Čačić ovih dana slaže popis igrača za prvi Kineski kup koji se igra od 10. do 15. siječnja. Izbornik neće moći računati na vedete Vatrenih jer ne radi se o FIFA-inu terminu, a oni imaju klupske obveze. Zato će biti prisiljen sastaviti ekipu od igrača iz HNL-a i nekoliko inozemaca koji u tom razdoblju budu slobodni.

Razgovarajući s ljudima iz naših klubova uglavnom su izrazili zadovoljstvo što će njihovi igrači dobiti šansu u nacionalnoj vrsti, iako poneki kažu – termin je baš nezgodan. Jest, no to je i šansa za te nogometaše da se pokažu u dresu Hrvatske, pred mnogim menadžerskim očima, a tko se iskaže, otvori si prostor za transfer. Jer kad bi inače, većina njih, došli do reprezentacije.

HNS je najavio da će popis objaviti u ponedjeljak, no Čačić je već razgovarao s pojedinim klubovima i najavio im na koje nogometaše računa, ujedno je htio provjeriti jesu li dostupni. Budući da ni HNL-ovci nisu dužni upaliti zeleno svjetlo.

Redovnim letom

Reprezentacija u Kinu putuje 7. siječnja u 20.15 navečer preko Istanbula i Pekinga do Nanninga u kojem se turnir održava, redovnim avionskim linijama. Prvi utakmicu ima 10. siječnja najvjerojatnije protiv Čilea. Službeno to nije objavljeno, ali sve voditi da će biti tako. Drugi su par Kina i Island. Jasno je da ih odmah čeka težak boj jer Čile se okuplja ranije i sprema se ne bi li se pokazao u što boljem svjetlu.

Na koga će računati izbornik? U komunikaciji s klubovima iskazao je zanimanje za petoricu igrača Dinama, Livakovića, Fiolića, Ćorića, Šituma i Pivarića, četvoricu iz Osijeka, vratara Mikulića te Matasa, Baraća i Barišića, Splitu je najavio da u ekipi vidi Pešića, u Rijeci će sigurno uzeti Bradarića i Mitrovića, a moguće je i još nekog jer tu su Mišić, Andrijašević, Elez, Prskalo.

S nekim klubovima izgleda još nije popričao jer, primjerice, u Hajduku i Interu kažu da ne znaju ništa o reprezentativnom popisu, iako je jasno da će iz splitskog kluba netko biti na njemu, Lovre Kalinić je stalno, a tu su i Vlašić, Tudor, možda još koji kandidat. Čuli smo da izbornik vidi u igri i interovce, napadač Puljić i stoper Filipović bi vjerojatno mogli biti u prvom planu.

Iz inozemstva se može osloniti na nogometaše iz država koje imaju zimsku stanku, primjerice Austrija, a jasno je da asove poput Ćorluke, Vide i slične neće zvati, iako su u tom razdoblju na odmoru. Jednostavno zato što u Kinu ne ide A vrsta.

Što može takva Hrvatska? Imperativa nema, ali pronađe li Čačić barem jednog dobrog napadača kojeg će biti u prilici povesti u Kinu, sve je moguće.

Izvor: Sportske novosti

Leave a Reply