SJAJAN POGODAK ČOLINE, HRVATSKA U-17 UZELA BOD ŠPANJOLSKOJ

Hrvatska U-17 zaključila je svoj nastup na Europskom prvenstvu susretom protiv španjolskih vršnjaka u Kostreni.


U-17: ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 1:1 (0:0)
Europsko prvenstvo, Skupina A, Kostrena.

Sudac: M. Al-Hakim (Švedska)

Strijelci: 0:1 – Čolina (56′), 1:1 – Blanco (80+1′)

Žuti kartoni: Perea (41′), Hrvoj (65′), Krizmanić (80+3′)

Španjolska: Ramos, Miranda, Guillamon, Gomez, Diaz (od 70′ Ruiz), Perea, Segovia (od 70′ Blanco), Martret, Orellana, Alonso, Cesar (od 57′ Torres). Izbornik: S. Denia.

Hrvatska: Kotarski, Čolina, Radić, Vušković, Hrvoj, Krizmanić, Franjić (od 72′ Kreković), Hanuljak, Mitrović (od 69′ Pršir), Baturina (od 41′ Marin), Šego. Izbornik: D. Bašić.

Španjolska kao pobjednik Skupine A i Hrvatska koja je porazima od Italije i Turske ostala bez prilike za plasman u četvrtfinale sastale su se u sklopu trećeg kola u Kostreni, a izabranici Darija Bašića od europske su se smotre oprostili osvajanjem boda.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo prave prigode niti s jedne strane, tek je Diaz u 29. minuti pucao blizu hrvatskih rašlji.

Drugo je poluvrijeme hrvatski čuvar mreže Kotarski otvorio obranama Gomezu i Alonsu, da bi Hrvatska povela u 56. minuti, kada je Čolina odlično pucao iz daljine te pogodio suprotnu stranu Ramosovog gola.

Španjolska je tada dodatno pritisnula te nakon nekoliko propuštenih prigoda ipak stigla do poravnanja. U prvoj minuti sudačke nadoknade Blanco je s pet metara zaključio lijepu akciju za konačnih 1:1.

U drugoj utakmici trećeg kola Skupine A Turska je svladala Italiju 2:1. Španjolska će tako u četvrtfinale s prve pozicije, Turska s druge, a Italija i Hrvatska završile su svoj nastup na Europskom prvenstvu.

Skupina A:
1. Španjolska 7
2. Turska 6
3. Italija 3
4. Hrvatska 1

Leave a Reply