Srna napušta reprezentaciju nakon Euro- a: Hajduk i HNS se moraju

DARIJO SRNA označio je Euro u Francuskoj kao svoj posljednji turnir u dresu hrvatske reprezentacije. Kapetan je u razgovoru za ukrajinski magazin Nogomet potvrdio kako odlazi nakon europske smotre te da će se u potpunosti posvetiti ukrajinskom klubu u kojem je proveo veći dio svoje nogometne karijere.

“Euro u Francuskoj je moj posljednji turnir. Želim ga odigrati što je bolje moguće, zahvaliti se svima i nakon toga usredotočiti se na Šahtar”, poručio je Srna te dodao kako neće ostati čak ni ako će ga netko iz HNS- a moliti da nastavi dalje s reprezentacijom.

“Još uvijek sam gladan uspjeha i nogometa. Najveća mi je želja završiti karijeru u svojoj Donbass Areni. To je moj grad, moj stadion. Bit će mi teško oprostiti se od nogometa, ali to je život”, objasnio je Srna.

O Hrvatskoj…

Srna smatra kako je njegova generacija najjača hrvatska reprezentacija u povijesti, ali samo po imenima.

“Imamo Rakitića i Modrića koji igraju za Barcelonu i Real. Gotovo svi igrači nam nastupaju za velike europske klubove”, rekao je Srna.

Koliko Hrvatska može na Euru u Francuskoj?

“Sigurno smo među tri, četiri najveća favorita, ali to je sve samo na papiru”.

Hrvatsku u skupini čeka okršaj sa Španjolskom.

“Sve ovisi o tome tko će biti gladniji uspjeha. Prije četiri godine bili smo na korak do pobjede protiv njih, ali u konačnici smo primili gol u 88. minuti. Imamo tešku skupinu, možda i najtežu od svih. Nadam se da ćemo za početak doći do četvrtfinala, ali i da ćemo na tom putu preskočiti Ukrajinu”, nada se Srna.

“Olić mora biti primjer mlađima”

Ivica Olić nedavno se oprostio od reprezentacije.

“Ola je dao sve za ovu reprezentaciju. On mora biti primjer mlađim igračima, uključujući i meni. Oprostio se s 37 godina, uvijek je bio spreman igrati za Hrvatsku i čast mi je što smo dijelili svlačionicu. Nazvao sam ga i zahvalio mu se na svemu”.

U hrvatskom napadu ostaju Kalinić i Mandžukić.

“Oni su naša snaga, obojica igraju sjajno!”

Srna traži pomirbu HNS-a i Hajduka

Hrvatska je prošle godine nakon dugo vremena zaigrala na Poljudu. Zašto reprezentacija ne igra češće u Splitu?

“Predugo nismo igrali u Splitu. To je problem koji se povlači već godinama, a osobno sam od vodstva HNS-a tražio da se riješi za stolom. Mora se postići dogovor. Ne pamtim više koliko smo puta kažnjeni zbog izgreda navijača. Postoji sukob između Hajduka i HNS-a i to se pod hitno mora riješiti. Svi klubovi, kao i reprezentacija, imat će samo korist od toga”.

Poljud je jedan od najljepših stadiona na svijetu.

“Ne postoji stadion poput Poljuda. Ljudi, temperament, mentalitet… grad je vrlo pozitivan i prekrasan za život. Navijači su nevjerojatni”.

A koji vas je stadion najviše razočarao?

“Camp Nou. Barca ima strašne igrače, ali stadion bi im mogao biti bolji”.

Darijo Srna započeo je profesionalnu karijeru u Hajduku. Godine 2003. potpisao je za Šahtar, a za ukrajinski klub do sada je upisao preko 300 nastupa. Nakon bogate igračke, Srna planira započeti ništa manje uspješnu trenersku karijeru. Prošle godine dobio je UEFA A diplomu, ali on ne planira stati sve dok ne dođe do UEFA Pro licence.

“Pogađam nastavu i trudim se jer zbilja želim dobiti svoju diplomu”, zaključio je Srna.

 

Izvor: Index.sport

Leave a Reply