Svaka čast dečki : Usred SAD-a Hrvati potukli Amere i poslali poruku svijetu!!!

Od 0:2 do 3:2, i to protiv SAD-a, i to u gostima! Velik, enzacionalan uspjeh napravila je hrvatska Davis cup reprezentacija, prvi put u svojoj povijesti preokrenuvši 0:2! Zasluga je to Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića, koji je u odlučujućem meču svladao Jacka Socka.

“Tek kad zaigramo u polufinalu pred svojim navijačima postat ćemo svjesni što smo napravili. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam poticaj za dalje. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja”, nije se libio velikih riječi izbornik Željko Krajan.

Premda je prvoga dana pokleknuo protiv Socka, Marin Čilić je prvo u paru s SDodigom donio dramu, a onda protiv Isnera najavio veliki preokret…

“Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do tie-breaka i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta sam odigrao fenomenalno.”

“Navijači su bili fenomenalna podrška. Osjetili smo u subotu koliko su nam dali vjetar u leđa. Ja sam igrač koji uživa u takvoj atmosferi, iako možda na meču ne pokazujem toliko emocija. Takvo navijanje bilo je pomoć i na igralištu.”, prokomentirao je podršku pedesetak hrvatskih navijača u Portlandu Čilić.

Veliku priču zaključio je – Borna Ćorić.

“Moram biti iskren, sviđa mi se takav tip situacije. Volim to više nego igrati na nekom terenu daleko od publike i ljudi. Više mi se sviđaju velike pozornice, kad se igra za nešto važno. Kad je veći pritisak, očekivanja su velika. Sviđaju mi se takvi okršaji”, odvažno će hrvatski ‘matchwinner’.

Leave a Reply