Sve reprezentacije izabrale kampove za EURO; Španjolci u izolaciji

Aktualni europski nogometni prvak i jedan od protivnika ‘vatrenih’ na skorašnjem europskom prvenstvu u Francuskoj, reprezentacija Španjolske izabrala je svoju bazu za vrijeme trajanja EURO- a.

“Furija” će biti smještena u hotelu Atlante Relais Thalasso & Spa u resortu Ile de Re, na atlantskom otoku Ile de Re uz zapadnu obalu Francuske.
Otok je s kopnom i gradom La Rochelle povezan 2,9 kilometara dugačkim mostom. Od gradova u kojima će se igrati utakmice EP-a najbliže je Bordeaux, udaljen 200 kilometara. Međutim, iz La Rochellea do Pariza treba tri sata TGV vlakom ili svega 45 minuta zrakoplovom.
Španjolski izbornik Vidente del Bosqe je Ile de Re izabrao zbog izoliranosti kako bi se njegova momčad u potpunom miru pripremala za utakmice koje je očekuju na putu do obrane naslova prvaka. Španjolska otvara EP 13. lipnja utakmicom protiv Češke u Toulouseu, četiri dana kasnije će igrati protiv Turske u Nici, a u posljednjem susretu u skupini igrat će protiv Hrvatske 21. lipnja u Bordeauxu.

Svoje kampove su izabrale su i ostale reprezentacije, pa tako i naši suparnici iz skupine Česi i Turci. Češka reprezentacija će biti smješteni u Toursu u središnjoj Francuskoj, dok su Turci za svoju bazu izabrali Saint-Cyr-sur-Mer na jugu Francuske.
Domaćin EP-a, Francuska bit će smještena u svom tradicionalnom kampu u mjestu Clairefontaine-En-Yvelines nedaleko od Pariza. Englezi su za svoju bazu luksuzni hotel Auberge du Jeu de Paume u Chantillyju gdje noćenje stoji više od 600 eura. Chantilly je 40 km sjeverno od Pariza.

Doprvak Italija imat će bazu u Montpellieru. ‘Azzurri’ će biti smješteni u Courtyard by Marriott hotelu, a trenirat će na stadionu francuskog prvoligaša Montpelliera. Zanimljivo, Azzurri’ su Montpellier izabrali zbog velike talijanske zajednice koja tamo živi kako bi bili što bliže svojim navijačima. U Montpellieru će boraviti i Švicarci.

Svjetski prvaci Nijemci za vrijeme EP- a boravit će u hotelu Ermitage u Evian-les-Bainsu na ženevskom jezeru, udaljenom 45 kilometara od Ženeve. Cristiano Ronaldo i ostatak portugalske reprezentacije boravit će u Marcoussisu u kampu Francuske ragbi reprezentacije, 30 km udaljenom od Pariza.
Reprezentacija Švedske predvođena Zlatanom Ibrahimovićem za vrijeme europske smotre bit će smještena u luksuznom Chateau des Tourellesu u Pornichetu na obali Atlanskog oceana.
Hrvatska reprezentacija će tijekom EP-a biti smještena u hotelu Barriere du Golf u mjestu Deauville u Normandiji na obali Atlantskog oceana. Osim velike pješčane plaže, Deauville krase i brojne marine, te veliko konjsko trkalište, a usto je od 1975. godine i domaćin međunarodnog filmskog festivala. Od Pariza, gdje Hrvatska otvara Euro, udaljeni su kojih 200 kilometara.
Hrvatska će na EURO-u igrati u skupini D protiv Turske (Pariz, 12. lipnja), Češke (Saint-Etienne, 17. lipnja) i Španjolske (Bordeaux, 21. lipnja).

KAMPOVI REPREZENTACIJA
Španjolska – Ile de Rae
Italija – Montpellier
Njemačka – Evian-les-Bains
Engleska – Chantilly
Francuska – Clairefontaine
Švedska – Pornichet
Portugal – Marcoussis
Rusija – Rueil-Malmaison
Irska – Versailles
Rumunjska – La Chapelle-en-Serval
Island – Annecy-le-Vieux
Turska – Saint-Cyr-sur-Mer
Češka – Tours
Austrija – Mallermort
Albanija – Mougins
Švicarska – Montpellier
Mađarska – Pau
Slovačka – Vichy
Belgija – Le Plan-Medoc
Poljska – La Baule
Wales – Dinard
Sjeverna Irska – Saint-Jean-d’Ardieres
Ukrajina – Aix-en Provence
HRVATSKA – Deauville

Leave a Reply