‘Tko će to pamtiti? Hrvatska je pravi primjer…’- PORTUGALSKI IZBORNIK NE PATI ZBOG LJEPOTE

Nogometna reprezentacija Portugala prvi je finalist Eura nakon što je u polufinalu pobijedila Wales sa 2-0, a portugalski izbornik Fernando Santos istaknuo je da je ovo njegovo najveće trenersko postignuće.

“Ovo je moje najveće trenersko postignuće. Ponosan sam jer smo izborili finale, ali to nije dovoljno, važno je pobijediti u finalu. Zbog toga bih više volio kada bi mi čestitali nakon finala”, rekao je Fernando Santos.

Portugal se provukao kroz skupinu sa tri remija, potom je uz puno sreće eliminirao Hrvatsku i Poljsku, i sve to uz dosadnu i neatraktivnu igru. Portugalci nisu mijenjali pobjedničku formulu. Ponovo su otvorili utakmicu zatvoreno i bez suviše rizika. Portugal je poveo u 50. minuti. Joao Mario je izveo korner, a Cristiano Ronaldo sjajno skočio i zabio glavom. Svega tri minute kasnije bilo je 2-0. Ronaldo je pucao, a Nani skrenuo loptu prevarivši velškog vratara.

“Ponekad je naša igra ugodna za oko, a ponekad nije. To nas i ne zanima, glavno je da daje rezultate. Primjerice naša predstava protiv Hrvatske bila je baš strateška igra, ali smo to fantastično odradili. Igrači su tada odradili ono što sam im rekao i nije me briga je li to lijepo ili ne. U borbi za našu zastavu, domovinu, obitelj, prijatelje, idemo na pobjedu i to je jedino važno. Poslije se nitko ne sjeća je li igra bila lijepa ili ne, a Hrvatska je primjer kako se to odrađuje. Također, mislim da je došlo vrijeme da nam se prizna kako je naša zasluga što smo znali postaviti igru kojom smo dobili naše protivnike”, rekao je Santos i dodao: “Znamo da nismo najbolji na svijetu, ali znamo i da nas je teško pobijediti. I uvijek imamo spremnu taktiku za svakoga”.

S druge strane, izbornik Walesa Chris Coleman istaknuo je da je ponosan na svoje igrače, navijače i  cijelu naciju.

“Ponosan sam na igrače, svoje suradnike, navijače i cijelu naciju. Navijači su bili fantastični na svakoj utakmici, vidjeli smo kako se naši uspjesi prate kod kuće i to je nevjerojatno. Naravno da je igračima teško kad se izgubi, ali kad se malo ohlade vidjet će da su svoju zemlju učinili ponosnom”, kazao je Coleman.

Walesu je silno nedostajao Aaron Ramsey, koji nije mogao igrati zbog žutih kartona.

“Naravno da je neigranje Aarona Ramseyja bio veliki minus za nas, ali takav igrač bi nedostajao bilo kojoj reprezentaciji na svijetu. Početkom drugog poluvremena imali smo pad koncentracije koji je trajao nekih pet minuta i bili smo kažnjeni. No, nemam što zamjeriti svojim igračimo, bili su odlični, dali su sve od sebe, a kad pružiš sto posto na terenu moraš biti zadovoljan, čak i ako ne bude povoljan rezultat”, istaknuo je izbornik Walesa.

“Na ovom prvenstvu smo dosta pobjeđivali i izgleda da je večeras bio red na nama da izgubimo. Nije to lijep osjećaj, ali čestitam Portugalu i nadam se da će osvojiti naslov”, rekao je Coleman i dodao: “Za nas je bilo jako važno da probijemo psihološku barijeru i da se plasiramo na Euro, naše prvo veliko natjecanje nakon puno godina. Ovo je veliko iskustvo za nas i ne može se usporediti s ničime. No, ovo nije kraj, moramo i dalje biti gladni uspjeha. U kvalifikacije za SP 2018. trebamo krenuti sa istom žarom koji nas pratio posljednje dvije godine”.

Izvor: jutarnji list

Leave a Reply