U akciju pozvani Marin Leovac i dragulj s ‘modre’ klupe

Ante Čačić prekrižio je Ivana Strinića, ponovno ga je eliminirao iz reprezentacije, a u odnosu na prethodnu akciju pozvao je Marina Leovca i Antu Ćorića!


Pred Vatrenima su dvije utakmice, kvalifikacijska s Islandom 12. studenoga te prijateljska sa Sjevernom Irskom tri dana kasnije u Belfastu. Premda bi poneki izbornik aktivirao veći broj igrača te ih isprobao u drugom dvoboju, Čačić odbija ozbiljnije širiti krug kandidata i svakom susretu pristupa jednako – ide na pobjedu! I zato je njegov popis standardan, bez dodavanja većeg broja imena, premda očekujemo da će nekoliko vedeta ipak poštedjeti puta u Belfast.

HNS će tek sljedeći tjedan objaviti listu, na njoj su, koliko neslužbeno čujemo, 23-24 igrača i to sve dobro znana osim što je prvi put Čačić pozvao Marina Leovca iz PAOK-a. Izbornik je opetovano demonstrirao nezadovoljstvo Strinićem, a za opširnu je analizu zašto je otpao on, a ostao Josip Pivarić koji u Dinamu još nije pronašao pravu formu. Činjenica je da se to moglo naslutiti u Skadru i Tampereu gdje je Pivarić pokupio punu minutažu, a Striniću je ostao samo kiseo osmijeh na licu.

Kod Čačića mu nije pomoglo ni to što je u pretprošlom kolu zaigrao za Napoli, bio je i asistent za gol iz kornera, rapaićevski izvedenog, a trener Sarri tvrdi da su mu spremni ponuditi novi ugovor i da će više igrati nego dosad. Čačić nije imao puno prigovora, barem ne javno nakon Eura (iako je, ali ne samo on, skuhao gol Portugala!), no lošije izdanje s Turskom kao da mu je presudilo. Pokušat će s Leovcem, ali jasno je da je Strinić igrač koji je uvijek dobivao manje kredita od drugih, pa je tako izbornik još proljetos tražio dešnjaka za lijevu stranu (Vrsaljko, Vida).

Nema Andrijaševića

Čačića ni Sopićeva tribina ni Petevljeva klupa u Ligi prvaka s Juventusom i Sevillom nisu obeshrabrile da stavi u kadar Antu Ćorića. Vjerojatno mu i ponudi šansu u Sjevernoj Irskoj. Jer Ante cijeni Antu. Premda se špekuliralo po nogometnim kuloarima da će dati prigodu Franku Andrijaševiću, koji se također profilirao kao polušpica i već je imao poziv 2013. godine od Igora Štimca, izbornik je još jednom kazao – Ćorić je taj!

U rujnu i prije mjesec dana posudio ga je Nenadu Gračanu, koji ga na kraju u Švedskoj nije imao jer je prijavio ozljedu!

Izvor. Sportske novosti

Leave a Reply