U17 CROATIA 2017 FINALE : ENGLEZI I ŠPANJOLCI ČEKAJU VARAŽDINSKI OGLED

U Zagrebu je održana konferencija za medije povodom finalne utakmice Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koja je na rasporedu u petak u Varaždinu.


U finale europske smotre plasirale su se reprezentacije Španjolske i Engleske, a odluka o vlasniku trofeja past će u petak u Varaždinu, s početkom u 20:00 sati.

Španjolska je na putu do finala svladala Tursku i Italiju, remizirala s domaćinom Hrvatskom, te potom izbacila Francusku i Njemačku. Englezi su pak u skupini slavili u sve tri utakmice (Norveška, Ukrajina, Nizozemska) te u drugom krugu nadjačali Republiku Irsku i Tursku.

“Engleska je kompletna momčad s mnogo kvaliteta koje ranije nisu imali. Morat ćemo biti čvrsti i u napadu i u obrani, usredotočeni na momčadsku igru. Ovakva Engleska od nas zahtijeva savršenost”, poručio je izbornik Španjolske U-17 Santi Denia.

Španjolska na ovu titulu čeka od 2008. godine, a 2010. godine u finalu je izgubila upravo od Engleske (2:1).

“Koncentrirani smo na ovaj turnir i kako ga osvojiti. Ne razmišljamo o onome što se događalo proteklih godina, a bila bi uistinu velika stvar za Španjolsku ponovno trijumfirati. Unatoč snažnom suparniku, to ćemo pokušati učiniti”, dodao je Denia.

Engleski izbornik Steve Cooper uoči finala razmišlja i o mogućim zamjenama za ozlijeđenog Oakley-Boothea.

“Još nismo odlučili tko će ga zamijeniti, ali od početka turnira govorim kako su svi pozvani igrači spremni odigrati svoju ulogu. Bez obzira tko će se naći u početnoj postavi, svi vjerujemo u svoje mogućnosti”, objasnio je.

“Za finale se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, no radi se o šestoj utakmici u samo dva tjedna te ujedno o finalu kao najvećem ispitu. Poštujemo španjolske kvalitete, ali imat ćemo plan biti spremni provesti ga u djelo”, zaključio je Cooper.

Leave a Reply