‘Vatreni će biti ‘dark horse’ Europskog prvenstva jer na njih nitko ne računa!’

Svatko ima svoje mišljenje kad je u pitanju prolazak Hrvatske na EURO- u, a evo šta misli češki izbornik:

– Vjerujem da ćemo osvojiti dovoljno bodova za prolaz. Španjolska je favorit, prve utakmice turnira imaju tendenciju da se igra vrlo taktički, međutim Španjolska vjerojatno neće ući u taj dvoboj oprezno. Potom nam dolaze Turska i Hrvatska, s kojima ćemo se pohrvati za plasman u osminu finala. Isto kao i u kvalifikacijama dobili smo vrlo zahtjevnu skupinu.

Što znate o Hrvatskoj?

– Trenutačno ne znam mnogo, naravno poznato mi je da Luka Modrić igra super za Real Madrid. Posljednji sam se put s Hrvatskom susreo kad sam bio asistent u slovačkoj reprezentaciji, tako da je to bilo dosta davno. Nemam puno informacija o igri same reprezentacije, ali svi znamo da su Hrvati među najboljim igračima u vrhunskim klubovima. Sad ih moramo detaljno proučiti, pred nama je puno posla kako bismo saznali sve informacije. Pogledat ćemo sve utakmice svih suparnika u kvalifikacijama, podataka će biti dovoljno.

Predsjednik Češkog saveza Miroslav Pelta kaže da su neki njegovi prijatelji baš najavljivali kako će izvući Hrvatsku.

– Ostvarila im se želja, nije idealno što nam je kamp daleko od St. Etiennea gdje igramo s Hrvatskom, morat ćemo putovati 500 kilometara. Hrvatska je jaka, ima vrlo moćne pojedince poput Mandžukiića, Modrića, Rakitića, Kovačića,Perišića… Bit će zanimljivo.

Napadač Češke i Sparte iz Praga David Lafata ima najbolje mišljenje o Vatrenima.

– Hrvatska će biti ‘dark horse’ Europskog prvenstva. To je reprezentacija koja nominalno nije u prvom planu, ali ima kvalitetu da ode dalje nego što mnogi u Europi očekuju.

Leave a Reply