VATRENI OPET NA HRT-u Javni servis otkupio prava na emitiranje utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020.

Hrvatska radiotelevizija objavila je kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije.

Uefa je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa, u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Ove subote, 30.11., na Prvom programu HTV-a od 18 sati iz Bukurešta će se prenositi svečana ceremonija izvlačenja ždrijeba.

Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.

– Hrvatska radiotelevizija dosad je nebrojeno puta pokazala kako je u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte. Spremni smo i s ovog natjecanja svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima najtemeljitije prenijeti sve utakmice, uz prijenose pripremamo i studijske emisije u kojima će se naći popratne vijesti te aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju – poručuju s Prisavlja.

HRT podsjeća da su osim novostvarenih prava na Euro 2020 već ranije otkupili prava za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Izvor: SN

Leave a Reply