VATRENI U BELFASTU: PRVI PUTA PROTIV SJEVERNE IRSKE

U svojoj posljednjoj utakmici u 2016. godini, hrvatska nogometna reprezentacija gostuje kod Sjeverne Irske u Belfastu.


Sjeverna Irska – Hrvatska
Prijateljska utakmica.
15. studenoga 2016., 19:45 (lokalno vrijeme)
Windsor Park, Belfast.

Tri dana nakon kvalifikacijske pobjede nad Islanđanima, Vatreni će svoje ovogodišnje nastupe zaključiti protiv reprezentacije s kojom se sastaju po prvi puta u svojoj povijesti, nacionalnom selekcijom Sjeverne Irske.

Hrvatski izbornik Ante Čačić na put na prijateljsku utakmicu u Belfast poveo je 16 igrača, a u odnosu na kadar za Island na raspolaganju mu neće biti kapetan Luka Modrić te Ivan Rakitić, Vedran Ćorluka, Mateo Kovačić, Danijel Subašić te Ivan Perišić.

“Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom te tako proširiti reprezentaciju jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće”, naglasio je izbornik.

Sjeverna Irska pred svojim navijačima nije izgubila već deset uzastopnih dvoboja, dok je Hrvatska tijekom cijele godine izgubila samo susret osmine finala Europskog prvenstva protiv budućeg prvaka Portugala, u produžetku.

U svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Sjeverna Irska drži drugo mjesto, iza svjetskog prvaka Njemačke, a ispred Azerbajdžana, Češke, Norveške i San Marina. Na europskoj smotri ovog ljeta Sjeverna Irska stigla je do osmine finala, gdje je poražena od Walesa.

“Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice – njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica”, smatra reprezentativni napadač Mario Mandžukić, koji će nositi kapetansku vrpcu Hrvatske.

Utakmica u Belfastu počinje u 19:45 po lokalnom, odnosno u 20:45 po hrvatskom vremenu.

Izvor:HNS

Leave a Reply