Ante Čačić: ‘Imam 18 putnika za Euro, tražim još petoricu’…

Nakon dvije utakmice u ožujku još će se neki igrači približiti mom popisu za Europsko prvenstvo u Francuskoj, rekao je izbornik Ante Čačić.

Ostalo je još točno sto dana do početka Europskog prvenstva u Francuskoj. Hrvatska se vraća na mjesto sreće, gdje je 1998. zamalo “pokorila” svjetski nogomet. Za Antu Čačića dvojbe nema, želi ponoviti to divno francusko ljeto te dostići Ćiru Blaževića i brončanu generaciju “vatrenih”.

‘Odmah sam nakon ždrijeba rekao da je skupina teška, ali što je više gledam, imam dojam da je sve teža. Moglo bi biti jako izjednačeno, ali mi imamo imperativ prolaska. To je osnovni cilj, koji jednostavno moramo ispuniti’,  rekao nam je izbornik Ante Čačić , koji se sto dana prije početka Euro- a nalazi baš u Francuskoj.

‘U Francuskoj sam od prošlog petka i ostajem do četvrtka navečer. Ovdje sam s našom delegacijom, danas ćemo imati radne sastanke s ostalim savezima. Bio sam u kampu koji smo odabrali za našu bazu. Radi se na terenima i sve će do našeg dolaska biti u pravom stanju’, kaže Čačić i dodaje:

‘ Obišao sam i sve gradove u kojima ćemo igrati utakmice u skupini. Stadioni u Saint-Etienneu i Bordeauxu su renovirani i jako sam zadovoljan onim što sam vidio u tim gradovima.’

Čačić je zadovoljan stadionima, ali puno je važnija forma naših igrača.

‘ Forma, naravno, u ovom dijelu sezone varira. Ipak, zadovoljan sam kako nam igraju i kako izgledaju naši glavni igrači. Stalno govorim kako je najvažnije da nema ozljeda. Što je Euro bliže, naravno da raste strah od ozljeda, ali nadam se kako nećemo imati puno problema’, optimist je izbornik .

Ostao je bez Josipa Pivarića, koji je izgubljen do kraja sezone. Treba naći novo rješenje za poziciju lijevog bočnog, no trebaju ga veseliti partije koje pružaju Rakitić, Modrić, Mandžukić.

Još da Mateo Kovačić počne dobivati veću minutažu i možemo biti mirni što se tiče veznog reda. Marcelo Brozović igra dobro u Interu, Milan Badelj se oporavio od ozljede i opet je u prvih 11 Fiorentine.

‘ Već sam nakon plasmana na Euro rekao da će u Francusku doista ići samo najbolji igrači. Oni koji su redovito i dobro igrali, bit će na mojoj listi putnika’, rekao je Čačić .

Prve dvije provjere prije Euro- a “kockasti” će imati 23. ožujka u Osijeku protiv Izraela i tri dana kasnije u Budimpešti protiv Mađarske.

‘Ne planiram za te utakmice zvati više igrača od uobičajenog. Najvjerojatnije ću pozvati dvadeset igrača i tri golmana. U ovom trenutku na popisu imam 17-18 sigurnih putnika za Francusku, a ostala su mjesta otvorena. Ove će dvije utakmice sigurno biti jako važne u borbi za ta preostala mjesta. Neki će igrači tada dobiti priliku nametnuti se. Neke bi stvari mogle biti puno jasnije nakon Izraela i Mađarske. Sigurno će se pojedini igrači u ožujku približiti Francuskoj’, rekao je Čačić .

Moguće je tako da će u jednoj od ove dvije prijateljske utakmice više prilike za igranje dobiti igrači koji nisu bili u prvom planu.

Hrvatska se prije odlaska na posljednja velika natjecanja pripremala i u Austriji. Tamo su išli Slaven Bilić i Niko Kovač, Ante Čačić još nije odlučio kamo će sad “kockasti”.

‘Ništa ne otkrivam, ha,ha. Gdje je još to, ništa još nisam odlučio’, tajnovit je hrvatski izbornik.

Još se od prosinca svako jutro budi s mislima na Tursku , Češku i Španjolsku. Vicente del Bosque i Fatih Terim jesu slavniji i uspješniji, ali Čačić odaje dojam čovjeka koji je spreman za obračun s velikima.

Nema napetosti, kao da osmijehom želi naciji poručiti kako će u lipnju uživati u hrvatskim pobjedama. Vrijeme je da se vratimo gdje nam je mjesto, u nokaut- fazu velikog natjecanja.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply