Vatrene i ostatak Europe čeka iznenađenje u Francuskoj: Suci spremili pakleni plan za Euro!

Najvažnija sporedna stvar na svijetu nažalost je već desetljećima taoc lošeg suđenja, bilo da je u pitanju krivo dosuđeni jedanaesterac, zaleđe u ključnom trenutku ili neopravdani crveni karton, a time su osim klubova vrlo često zakinuti i navijači. Jasno kako je nemoguće vidjeti baš svaku situaciju na terenu, ali tu na scenu stupaju i nogometni prevaranti koji često zlorabe lošije pozicioniranje suca ili njegovo eventualno slabije poznavanje pravila. Kako bi se pogreške smanjile, vodeći ljudi UEFA- e došli su na zanimljivu ideju.

Naime, na nadolazećem Europskom prvenstvu, suci bi po prvi puta trebali još prije samog početka utakmice imati informacije o svakom igraču iz pojedine momčadi. To znači kako će oni nogometaši poznati po čestim padanjima u kaznenom prostoru, svađanju ili trošenju vremena, biti u središtu pozornosti i prije nego li je lopta krenula s centra.

UEFA će za EURO u Francuskoj delegirati ukupno 18 sudačkih timova koji bi trebali pravdu dijeliti na ukupno 51 utakmici tijekom turnira. Kao i do sada glavna stvar se neće mijenjati s obzirom da će na svakoj utakmici suditi glavni sudac, dva linijska i još dva pomoćna suca.

– Cilj ovog eksperimenta je da suci budu jedan korak ispred i da što više upoznaju momačadi kojima će suditi. Svaki put se nekom sucu dodijeli utakmica, on i njegova ekipa morat će se sastati s analitičarom koji će ih upoznati s momčadima – kazao je legendarni Pierluigi Collina.

Izvor: portal Jutarnji list

Leave a Reply