Badelj i Pjaca o “Danu D”: Danas odluka o putnicima za Francusku

Danas pada odluka o popisu Vatrenih koji će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a Milan Badelj ističe kako izbornik ima vrlo težak posao.

Hrvatski se reprezentativci pripremaju u Rovinju i nastavljaju s treninzima, a zasad sve prolazi u najboljem redu. U redovima Vatrenih vlada optimizam, kaže Milan Badelj:

“Prvi dojmovi su sjajni, jako smo zadovoljni s uvjetima isto kao što smo bili i u Sv. Martinu na Muri. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, bez ozljeda do kraja priprema za Europsko prvenstvo. Činjenica je da imamo izrazito kvalitetne igrače u veznom redu na koje možemo biti ponosni, ali i druge su nam pozicije pokrivene igračima visoke kvalitete”.

Posljednji dan svibnja ujedno je i krajnji rok za prijavu 23 igrača za završni turnir, te izbornik Ante Čačić mora skratiti prvotni popis od 27 imena.

“To je jako nezahvalno, izborniku je možda i najteže kada dođe taj dan. Ovoga puta čak i posebno teško jer mi se čini da svi koji su bili pozvani na pripreme zaslužuju i otići u Francusku. Sjećam se proteklih priprema za velika natjecanja, poznat mi je taj osjećaj jer svaki trening i svaku pogrešku igrač gleda kao potencijalno odlučujuću. Pritisak je velik”, pojasnio je Badelj.

Vezni igrač Fiorentine izdvojio je jedno ime za pariški sraz s Turcima 12. lipnja, u prvoj hrvatskoj utakmici grupne faze:

“Igrao sam s Calhanogluom u Njemačkoj, fenomenalan je mladi igrač, a o njemu se već apsolutno sve zna. Ne samo zbog slobodnih udaraca, nego zbog igre u oba smjera i moramo ga dobro paziti”.

Marko Pjaca svjestan je težine zadatka na otvaranju Europskog prvenstva, ali smatra da hrvatska reprezentacija dobro odrađuje pripreme.

Hrvatska je u koprivničkom testu za Europsko prvenstvo u Francuskoj nadjačala Moldaviju s 1:0, a Marko Pjaca vjeruje da će u nadolazećem ogledu sa San Marinom Vatreni biti učinkovitiji.

“Još smo u fazi priprema, poslije će sve još bolje izgledati jer ćemo biti svježiji. Zasad sve ide po planu. Igra protiv Moldavije nije bila loša, jedino smo podbacili u realizaciji. Trebali smo zabiti više”, prokomentirao je nogometaš zagrebačkog Dinama.

Izbornik Ante Čačić u utorak će odlučiti o konačnom popisu putnika za europsku smotru.

“Nažalost, trojica moraju otpasti premda bi nam svima bilo drago da baš svi mogu i ostati, svi su zaslužili biti ovdje na pripremama i otići na EP. No, pravila su jasna”, kaže Pjaca.

Prva utakmica u Francuskoj bit će okršaj s Turcima u Parizu.

“Turska je vrlo težak protivnik, a to nam je vrlo važna utakmica. Naime, uvijek je važno otvoriti natjecanje s pobjedom, tada je sve lakše. Ipak, morat ćemo se pošteno namučiti da bismo ih svladali”, najavio je Marko Pjaca.

 Izvor: hns

Leave a Reply