Čačić objavio popis za EURO: Siguran sam da moji igrači prepoznaju poštenje

Hrvatski izbornik Ante Čačić objavio je konačan popis igrača koje vodi na Europsko prvenstvo u Francusku.

– Od 23 igrača plus  tri vratara morali smo se zahvaliti trojici igrača, nije bila lagana odluka, jer su svi zaslužili igrati na Euru, pokazali su zavidnu formu. I ove pripreme su pokazale, a to su mi govorili i stariji igrači, da se ne sjećaju kad je bila tako kvalitetna koncentracija igrača na treninzima – rekao je Čačić.

Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne linije Domagoj Antolić, a i iz napada Alen Halilović.

– Objasnio sam igračima kojim sam se kriterijima vodio, da bi im objasnio da ne postoji siva ruka koja ovo sve vodi – istaknuo je izbornik i dodao:

– Trebao sam igrače koji su zdravi i koji će iznijeti najveći teret. Želio sam da su svi zadovoljni i da imam kasnije igrače koji će mi biti na dispoziciji za mjesec i pol dana.

Kako su igrači primili ?

– Teško je, meni kao izborniku je teško. Ali, uvijek se držim  toga da mora postojati razum. Da vjerujem da postoji nešto iznad toga, da postoje teorije urote, da netko odlučuje o mojoj sudbini, nisam pod ničijim pritiskom, ali ja sam svaki dan s ekipom, i imam najbolji uvid u sve te igrače. Mogu se pogledati u ogledalo, a siguran sam da moji igrači prepoznaju  poštenje – kazao je Čačić.

Kakva je situacija s Ćorlukom?

– Mislim da je stopalo, da se ne radi o gležnju i da će biti sve u redu. Potvrdu ću imati ujutro, ide na magnetsku rezonanciju – podvukao je Čačić.

 Popis hrvatske reprezentacije:

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić.

Braniči: Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Darijo Srna, Gordon Schildenfeld, Domagoj Vida.

Vezni red: Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Ante Ćorić.

Napadači: Andrej Kramarić, Nikola Kalinić, Marko Pjaca, Mario Mandžukić, Duje Čop.

Izvor: večernji.hr

Leave a Reply