Dalmacija s Lukom, dijaspora s Raketom, Zagreb ili Slavonija? Koja regija ima najjaču reprezentaciju?

Poigrali smo se i sastavili pet momčadi hrvatskih regija od aktivnih igrača! Što mislite, tko bi osvojio taj turnir? Uh, bilo bi gusto…

Toliko mala država, a toliko nogometnih (sportskih) asova i veličina! Da, stalno to stranci govore za Hrvatsku… i uvijek je nekako slatko čuti…

A čak i da tu malu Hrvatsku podijelimo na regije, neka od tih momčadi izborila bi Euro, zar ne?

Goal se odlučio poigrati i sastavili smo reprezentacije sačinjene od aktivnih igrača iz četiri hrvatske regije, plus petu od igrača iz dijaspore. Kriterij je mjesto rođenja.

Nije potrebno posebno predstavljanje, svi su igrači poznati, tu je čak šest igrača iz vjerojatnih prvih 11 hrvatske reprezentacije!

 

Njima smo umjesto grbova klubova stavili zastave država u kojima su rođeni. Iznenađujuće je (manje poznato) ime Žunića iz ukrajinskog Volina, a tu je Delač koji je trenutačno na oporavku od operacije koljena kao golman Chelseaja na posudbi u Sarajevu, ali i stari as Petrić, koji igra u Panathinaikosu.

U veznom redu i obrani su četvorica iz potencijalnih prvih 11 na dolazećem Euru!

 

Momčad s najmanje igrača iz inozemstva, tu su tek Anas Sharbini iz turskog Osmanlispora, Simon Sluga trenutačno je u Speziji, a bio je u mladoj momčadi Juventusa, Mato Miloš rođeni je Puljanin koji igra u Perugi, Niko Datković je u Luganu, a nekadašnji kapetan mlade reprezentacije Kristijan Ipša u poljskom Piast Gliwice.

 

Slavonci bi složili strašnu momčad s Rijekinom obranom (po mnogima najboljom u HNL-u) plus Vida, te ubojitim napadom s Mandžukićem, Olićem i sjajnim Matejom Jelićem, koji se s bečkim Rapidom bori za naslov prvaka Austrije!

 

Naravno da bi i Zagrepčani složili vro respektabilnu družinu, čak možda bez izrazite zvijezde i lidera, ali s vrlo ujednačenim linijama: čvrsti obrana i vezni red i vrlo obećavajući napad!

 

1 Response

Leave a Reply