Predstavljamo vam „Uvijek vjerni“ Stuttgart

U siječnju 2010. godine osnovana je najveća podružnica  UV u Njemačkoj, „Uvijek vjerni“ Stuttgart.  Podružnica trenutačno broji oko 220 aktivnih članova, a osim iz Stuttgarta i okolice, svoje članove imaju i u Hrvatskoj, Austriji, Švicarskoj te Nizozemskoj.

Povjerenik podružnice „Uvijek vjerni“ Stuttgart  od siječnja 2014. godine je Mario Matija, koji je na toj dužnosti naslijedio Željka Soldu.

Uz povjerenika Matiju, u radu i aktivnostima podružnice brine se i Vedran „Veco“ Milas, koji je ujedno i jedan od osnivača podružnice.

Budući je UV Stuttgart prošle godine obilježio petu godišnjicu postojanja, organizirali su veliku feštu kojoj je nazočilo 350 njihovih gostiju iz svih dijelova Njemačke, ali i iz Hrvatske, a uz nastup legendarnih tamburaša Zlatnih dukata, veselje je potrajalo do sitnih sati.

Prema riječima povjerenika članovi UV Stuttgart mogu se naći na skoro svakoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije. Europu su, kaže proputovali uzduž i poprijeko, od Islanda, preko Škotske, Walesa, Engleske, Norveške, Latvije, Bugarske, Gruzije, Azerbejdžana, Izraela, Turske, Malte, Švicarske, Lihtenštajna i Italije.

Kako sam povjerenik kaže, ‘najveća invazija’  članova podružnice „Uvijek vjerni“ Stuttgart bile su utakmice Hrvatske protiv Srbije u Zagrebu, te utakmica u Milanu protiv Italije, gdje je putovao čak 201 član njihove podružnice.

Naravno, kao što su i dosad bodrili hrvatsku nacionalnu vrstu, tako će i u budućnosti činiti, pa su tako pripreme za EURO u Francuskoj u punom jeku, te iz „Uvijek vjerni“ Stuttgart poručuju kako se nadaju da će pratiti ‘Vatrene’ dokle god ‘doguraju’ na Europskom nogometnom prvenstvu.
„Pripreme za EURO u Francuskoj su u punom tijeku i nadamo se da ćemo pratiti naše Vatrene što je duže moguće“, kazao je Matija.

 

Leave a Reply