Stigla i potvrda: Marko Pjaca novi je igrač Juventusa, Halilović u Njemačkoj potpisuje ugovor s Bundesligašem!

Marko Pjaca novi je igrač Juventusa. Dinamova nada nakon dugih pregovora napokon je i službeno postala dio torinskog kluba, a Dinamu bi trebalo pripasti 22,5 milijuna eura.

Pjaca je u društvu svog agenta Marka Naletilića stigao u klub i sve je bilo brzo riješeno. Pjaca će uskoro preseliti u Italiju i postati novi suigrač Marija Mandžukića, ali bi prije toga trebao imati oproštaj od Dinamovih navijača jer je najavljen u početnom sastavu za utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Vardara.

– Marko će igrati od prve minute. To je velika stvar za nas. U prvoj ga nije bilo zbog problema sa sinusima, sada je dobar. Biti će od velike koristi u igri – kazao je Cico Kranjčar.

Pjaca je ovim transferom srušio rekord kada je riječ o odlascima iz HNL- a. Prije njega najskuplji transfer bio je onaj Luke Modrića koji je iz Dinama u Tottenham otišao za 21 milijun eura.

Iz Španjolske je stigla vijest da se Alen Halilović  nije pojavio na liječničkom pregledu u Barceloni uoči početka priprema za novu sezonu, jer je dobio dozvolu da otputuje u Njemačku i dogovori transfer u redove Bundesligaša HSV- a.  Halilović je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskog Sporting Gijonu, no kako u novoj sezoni i dalje nema mjesta za mladog hrvatskog reprezentativca u katalonskom gigantu, sreću će potražiti izvan Španjolske.

Za razliku od prošlosezonske posudbe, ovoga će puta Barcelona unovčiti Halilovića. Navodno će ga prodati za pet milijuna eura, ali će u ugovoru s HSV- om staviti mogućnost prvootkupa u prve dvije godine. Ukoliko Barcelona poželi vratiti Halilovića nakon jedne sezone morat će platiti 10 milijuna eura, a ukoliko se odluči to napraviti nakon druge cijena raste na 12.5 milijuna.

Španjolska Marca navodi da se ovog utorka u Hamburgu riješavaju posljednji detalji transfera, koji bi svoju službenu objavu mogao dočekati u naredna 24 sata.

Halilović je na stolu imao i ponudu da ostane u Španjolskoj, točnije Valenciji, ali se iz nekog razloga odlučio za odlazak u Bundesligu.

Izvor: večernji.hr/ GOL.hr

Leave a Reply