DOBACIO U PROLAZU: Mamić otkrio što je s njegovom funkcijom u HNS- u

Zdravko Mamić je na današnjoj pressici u Dinamu podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika kluba, ali će sad vršiti funkciju savjetnika hrvatskog prvaka.

Neki će reći da je ova njegova odluka veliki korak naprijed za sve one koji zagovaraju tezu kako je Mamić utjelovljenje svega negativnog oko Dinama i hrvatskog nogometa. Neki će, pak, kazati kako se ovim ne mijenja ništa jer će Zdravko i dalje iz sjene drmati našim nogometom i Dinamom. Kako bilo, ova vijest o ostavci Zdravka Mamića odjeknula je regijom. No, sad se svi pitaju što je s njegovom funkcijom u HNS-u?

Proširena istraga USKOK-a

“Naravno da ostajem u HNS- u”, rekao je u prolazu novinarima Mamić, koji je član Izvršnog odbora HNS- a i prvi Šukerov dopredsjednik.

Podsjetimo, USKOK je jučer, proširio istragu protiv Mamića i njegovih suradnika za koje vjeruje da su preko off shore računa izvukli novac iz Dinama.

USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida i kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih  prijevara Ministarstva financija, donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice hrvatskih državljana (1959., 1959., 1982., 1970., 1968., 1971. i 1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

Leave a Reply