Dobio potporu i najtrofejnijeg britanskog trenera!

Najtrofejniji britanski nogometni trener Alex Ferguson podržao je kandidaturu Giannija Infantina za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

“Infantino ima dobru profesionalnu disciplinu, organizacijske sposobnosti i znanje o igri. Želim mu uspjeh u utrci za predsjednika FIFA- e,” poručio je bivši menadžer Manchester Uniteda.

“Hvala Fergusonu na lijepim riječima i podršci koju mi je pružio. Ta podrška dolazi od jednog od najuspješnijih trenera u povijesti nogometa”, kazao je Infantino kojeg će se mnogi sjetiti ako spomenemo da je u glavnoj ulozi na brojnim izvlačenjima Uefinih natjecanja.

Potporu glavnom tajniku Europske nogometne federacije (UEFA) nedavno su pružili i Jose Mourinho, te Fabio Capello. Iza njegove kandidature stoji i UEFA, te Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL).

Pored Infantina kandidati za predsjednika krovne nogometne organizacije su i jordanski princ Ali bin Al Hussein, bivši dopredsjednik FIFA- e Jerome Champagne, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, te predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa.

Predsjednički izbori  u FIFA- i održat će se 26. veljače.

Leave a Reply