Dokumentarac o Šimuniću

Pretprošlog vikenda Josip Šimunić i Jakov Sedlar gostovali su u tri njemačka grada u kojima su pod organizacijom  portala Dnevno.hr predstavili film o Šimunićevom životu “Moja voljena Hrvatska”. I prošli vikend neumorni dvojac nastavio je  sa svojom turnejom po njemačkim gradovima.  12. prosinca gostovati  su u Augsburgu u 18 sati, a dan nakon toga, u nedjelju, u 17 sati u Ulmu gdje je osim prikazivanja filma nastupila i folklorna skupina “Plavi Dunav”.

Za one koji možda još nisu upoznati sa sadržajem, ovaj dokumentarac prati Šimunićeve nogometne početke u Australiji, nastupe za hrvatsku reprezentaciju te završetak karijere nakon vikanja “Za dom” poslije utakmice s Islandom. U filmu se nalazi mnoštvo nepoznatih ili malo poznatih snimki iz njegovoga života i karijere. Svojim izjavama o Šimuniću, ali i o razlozima igranja za Hrvatsku, film značajno obogaćuju osobe poput Modrića, Mandžukića, Srne, Rakitića, Kovača, Kranjčara te nekolicine stranih svjetski poznatih igrača i trenera. Svi oni svjedoče o Josipu kao sjajnom sportašu i čovjeku.

Klub navijača hrvatske nogometne repzentacije “Uvijek vjerni” Herceg Bosne naredne će godine organizirati promociju Šimunićeva filma diljem Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply