Predstavljamo vam „Uvijek vjerni“ Augsburg

Augsburg je sveučilišni grad, nakon Triera drugi najstariji grad Njemačke.Treći po veličini bavarski grad, nakon Munchena i Nunberga. U ožujku 2015. godine u njemu je osnovana podružnica Kluba navijača „Uvijek vjerni“ Augsburg. Dok nije postojala podružnica u njihovom gradu, današnji članovi UV Augsburg, 30 aktivnih članova, bili su dijelom UV Munchen ili UV Stuttgart.

Povjerenik „Uvijek vjerni“ Augsburg je Danijel Dolibasic, koji nam je kazao kako su članovi njegove podružnice na skoro svim utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, a dosta njih je bilo i dijelom Svjetskog nogometnog prvenstva ’98. godine, a vrhunac je bio EP u Poljskoj i Ukrajini 2012., te SP u Brazilu 2014. godine.

Članove ove podružnice koja postoji godinu dana često se druže, a imali su i božićnu proslavu UV Augsburg. Osim toga, u Augsburgu djeluje i hrvatski nogometni klub – KSV Trenk.

Ako treba izdvojiti utakmice na kojima je bio poseban doživljaj nazočiti, onda Dolibasic izdvaja utakmice protiv Srbije i Italije, a kao vrhunac doživljaja jedne utakmice spominje otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Sao Paulu, koje je otvorila utakmica između  Brazila i Hrvatske.

Što se tiče Europskog nogometnog prvenstva na ljeto u Francuskoj, članovi „Uvijek vjerni“ Augsburg, njih 15- ak bit će na sve tri utakmice grupne faze i bodrit hrvatsku izabranu vrstu.

„Ako Bog da, idemo do kraja“, kaže povjerenik UV Augsburg Danijel Dolibasic.

UV Augsburg u milanu uv augsburg 5 UV Augsburg 2 UV Augsburg 1

Leave a Reply