Premda su ispali, Hrvati postali rijetko tražena roba…

Najzaposleniji menadžer ovoga ljeta u Europi, uz Pogbina i Ibrahimovićeva zastupnika Mina Raiolu, bit će Splićanin Tonči Martić. Taj diplomirani ekonomist, inače bivši nogometaš Istre, Hajduka, Zadra i Segeste, zastupa zlatnu koku europskog nogometa, Omišanina Ivana Perišića, u ovome trenutku, opet uz Pogbu, najtraženijega igrača Staroga kontinenta.

Zanimljivo je da Martić, kao dugogodišnji prijatelj obitelji Perišić, s Ivanom nema potpisan ugovor o zastupanju, ali i bez te je formalnosti posredovao u svim njegovim transferima: od Sochauxa, preko Club Bruggea, Borussije Dortmund i Wolfsburga pa sve do milanskog Intera.

I dok cijela Europa bruji o interesu najvećih klubova za omiškoga gusara, njegov zastupnik zakopčan je do grla. Kaže kako u ovom trenutku ne može ništa reći oeventualnom transferu jer se na kraju o svemu ionako pita Inter. A tamo je situacija u ovom trenutku takva da novi kineski vlasnici (kompanija Suning Commerce Group) rade na jačanju momčadi, a to onda znači da najbolji igrač nije u izlogu.

– Kada bi Kinezi sada samo i spomenuli Perišićevu prodaju, Interovi navijači bi poludjeli jer Ivan je u prošloj sezoni bio među tri najbolja igrača. Transfer je eventualno moguć samo u slučaju kada bi sletjela ponuda koja se ne bi mogla odbiti, od 35-40 milijuna eura – kazao nam je naš izvor, dobro upućen u stanje u milanskom klubu.

Perišićeva bajka u Francuskoj tek je nagovještaj najplodnijega transfernoga ljeta za hrvatske nogometaše, čiji bi zbirni iznos u prelascima u klubove liga petice prvi put mogao prijeći magičnu svotu od sto milijuna eura!

U najboljoj pregovaračkoj poziciji, osim uvijek prisutnoga Dinama, opet je Inter, ne samo zbog Perišića nego i Marcela Brozovića, kojega su još prošle zime milimetri dijelili od transfera u Englesku. Danas je potražnja na Otoku za Marcelom još veća premda se tu iznenada pojavljuju neočekivane prepreke.

Naime, strmoglavi pad funte nakon Brexita uzrokovat će preslaganja u ljetnim planovima otočnih klubova koji će budžete za pojačanja, kao i za njihove ugovore, morati povećavati 20-30 posto.

I dok bi odlazak Perišića za Inter bio gotovo nenadoknadiv gubitak, Marcelov bi vjerojatno lakše podnijeli. Naime, u Inter je već došao Argentinac Ever Banega iz Seville, a radi se i na dolasku Yaye Tourea, Mancinijeva ljubimca iz Manchester Cityja. Nagađa se da Brozovićev transfer ne bi bio manji od dvadeset milijuna eura.

Prvi veliki hrvatski ljetni transfer realizirao je Šime Vrsaljko prelaskom u Atlético. Tako ćemo od sljedeće sezone u Primeri imati zadarski obračun za primat u Madridu – Vrsaljko protiv Modrića. Vjerojatno ne i protiv Matea Kovačića, na žalost viška u Zidaneovoj kombinatorici.

Također, i prelazak Vedrana Ćorluke (30) u Bayern tretira se kao gotova stvar, što će biti najveći iskorak jednoga našega nogometaša ovoga ljeta. Visina transfera vrtjet će se oko sedam milijuna eura.

Posebna priča prijelaznog roka je Dinamo, koji je već i prije Eura prodao Josipa Brekala u Wolfsburg. Međutim, u slučajevima ostalih zvijezda, poput Pjace, Ćorića ili Roga, Mamić neće brzati, već će treneru Zlatku Kranjčaru omogućiti prisutnost sve trojice do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka.

Na taj način razmišlja i Pjacin zastupnik Marko Naletilić, koji u jeku potrage za Dinamovim napadačem (u utrku se uključio i Juventus) ne želi otkrivati u kojem smjeru ide posao. I ovdje se sprema transfer težak gotovo 20 milijuna eura!

Osim reprezentativaca na Euru, sprema se i prodaja Alena Halilovića, koji je kod Čačića neočekivano izvisio, a nije pronašao svoju poziciju u Barceloni.

Izvor: večernji.hr

Leave a Reply