ENGLEZI SASTAVILI IDEALNU MOMČAD: ‘Jugoslavija bi imala strašnu reprezentaciju da se nije raspala’

Do početka Europskog nogometnog prvenstva ostalo je malo više od mjesec dana, a novinari The Sunovog Dream Team FC-a odlučili su se malo zaigrati pa su napravili momčad sastavljenu od igrača s prostora bivše Jugoslavije. Pri tome je zanimljvio da je samo jedna od sedam država koje su nastale raspadom Jugoslavije osigurala nastup u Francuskoj. Riječ je o Hrvatskoj.

“Jugoslavija se raspala početkom 90-ih poslije brutalnog rata čije se posljedice osjećaju i danas. Raspad te države označio je i kraj reprezentacije sastavljene od igrača poput Siniše Mihajlovića, Alena Bokšića, Davora Šukera i Roberta Prosinečkog. Međutim, zanimljivo je vidjeti kako bi izgledala ta reprezentacija sastavljena od današnjih igrača. Čini se da bi bila “fantastična”, pišu Englezi, a potom navode imena igrača koji bi zauzeli mjesto među 11 najboljih.

Vratarsku poziciju zauzeo bi Samir Handanovič (Slovenija), u obrani bi bili Branislav Ivanović (Srbija), Dejan Lovren (Hrvatska), Stefan Savić (Crna Gora), Aleksandar Kolarov (Srbija), dok bi vezni red činili bi Luka Modrić (Hrvatska), Miralem Pjanić (BiH), Ivan Rakitić (Hrvatska), Stevan Jovetić (Crna Gora) te Ivan Perišić (Hrvatska). Mjesto u napadu zauzeo bi Edin Džeko (BiH).

Englezi napominju kako u njihovoj momčadi nije bilo mjesta za igrače poput Nevena Subotića, Nemanje Matića, Matea Kovačića, Darija Srne, Marceloa Brozovića ili Marija Mandžukića.

Izvor: net.hr

Leave a Reply