Evo što pišu španjolski mediji koga se najviše boje od Hrvata uoči polufinala

 

Španjolski mediji u najavi večerašnje utakmice s Hrvatskom (21h) pišu kako je osim plasmana u finale pobjeda izuzetno važna i s obzirom da samo europski prvak ne mora ići u kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju.

Sport.es piše kako je jedna od prednosti njihove reprezentacije što im igrači puno godina igraju skupa. Uzdaju se u obranu ističući kako je “njihovu obranu s Morrosomi Guardiolom u sredini teško probiti”.

“Guardiola ima čak 7 blokada na ovom prvenstvu, jedini koji je bolji od njega je Jakov Gojun. Da, loša vijest je što je on Hrvat”, piše Sport.es.

Inače, španjolska momčad je što bi se reklo spoj iskustva i mladosti. Najstariji je naturalizirani Arpad Šterbik (36 god.), zatim ga slijede Julen Aguinagalde (33) i Rafael Baena (33), Viran Morros (32), dok od mlade garde tu su Alex Dušebajev (23) i Juan del Arco (24) te vratar Pered de Vargas (25).

Španjolci se hrabre činjenicom da je Valero Rivera drugi strijelac dosadašnjeg  EP- a sa 41 golom, od čega je 25 golova postigao iz sedmerca. Bolji je samo Kiro Lazarov sa 42 gola. Arpad Šterbik je pak najbolji vratar po postotku obrana sa 36- postotnom uspješnošću (obranio 45 udaraca od 124).

Što pišu o Hrvatima?

Osim što se navodi pregršt osvojenih medalja ističe se i da Hrvatska igra nekonzistentno, navodeći poraze od Norveške i Francuske, kao i “nevjerojatnu” pobjedu nad Poljskom 37-23.

Kao najveću opasnost Sport.es ističe Domagoja Duvnjaka, navodeći i ostale naše igrače da su u dobroj formi, poput Marića, Sliškovića i Kopljara.

“Loša vijest je da su susreti između Španjolske i Hrvatske često išli na stranu naših protivnika. Međusobno smo igrali 26 puta, od čega su Hrvati slavili 16 puta, a mi pobijedili samo 9. Službeno smo odigrali 21 utakmicu i pobijedili u njih 6, a Hrvati u 14 uz jedan remi”.

Mundo Deportivo donosi izjave španjolskih igrača uoči utakmice:

“Ono o čemu razmišljam o susretu s Hrvatskom…je naš napad. Moramo dobro napadati i smanjiti broj izgubljenih lopti. Ključ pobjede je u obrani i protunapadima”, kazao je Joan Cañellas.

Španjolci se hrabre što im je ovo šesto izboreno polufinale u posljednjih 7 velikih natjecanja, ali u prethodnih pet su čak četiri puta poraženi.

“Moramo obratiti veliku pozornost na Duvnjaka. Morat ćemo se pomagati puno u obrani, jer je on vrlo rezokutan igrač, ima sjajne finte i kapacitet da probija našu obranu. I na kraju, moramo igrati bolje u napadu”, kazao je izbornik Španjolske Manolo Cadenas.

Leave a Reply