Ivan Rakitić: Zašto igram za Hrvatsku, a ne za Švicarsku?!

IVAN RAKITIĆ za katalonski Sport otkrio je zašto je odabrao Hrvatsku umjesto Švicarske, koji je ključ Barceloninih uspjeha, te koji su ciljevi Katalonaca do kraja sezone.
Rođen u Švicarskoj, živio u Njemačkoj, a igra za Hrvatsku. Kako to, upitao je novinar Rakitića.
“Dobro pitanje… Osjećam se kao Hrvat, naravno, i to je odlučilo kod izbora. Igrao sam od kadetske do mlade reprezentacije Švicarske, ali je onda odlučilo moje srce. Cijenim sve što je Švicarska napravila za mene, ali ja sam Hrvat”, odgovorio je hrvatski veznjak, koji je u Barcelonu stigao iz Seville.
“Moje vrijeme u Sevilli pomoglo mi je da sazrem kao igrač. I ne samo to, zaljubio sam se u grad. Tamo sam se oženio i proveo najbolje dane svog života, te bih nakon karijere volio živjeti u Sevilli.”
Barcelona ove sezone igra nevjerojatno…
“Ako ne uživate u nogometu Barcelone onda stvarno imate problem. Kod nas nema nezadovoljstva, već samo visokih očekivanja. Sjećam se kad smo prošle sezone pobijedili Granadu 6:0, a idući dan je osjećaj bio kao da smo slavili 1:0. Uvijek želimo biti još bolji.”
Konkurencija u momčadi je strašna…
“Nijedan igrač ne želi sjediti na klupi, pa ni ja. I to je dobro. Ako je netko zadovoljan samo zato što je u Barceloni, ali sjedi na klupi, onda je tu riječ o manjku ambicija. Spreman sam biti izostavljen iz rotacije, ali ću se potrgati da se vratim u nju.”
Napadački trojac Messi, Suarez, Neymar najzaslužniji je za uspjehe Katalonaca.
“Oni imaju apsolutnu slobodu kretanja jer su najbolji i mi to moramo koristiti. Kada ih trebamo oni nam pomažu u obrani, ali istovremeno moramo biti svjesni da će oni manje pretrčati od nas ostalih. Nemam dribling kao Neymar, ne pucam kao Leo, nemam snagu kao Suarez, ali imam nešto što oni nemaju. Svi se u momčadi savršeno nadopunjujemo i pomažemo.”
Ciljevi aktualnog španjolskog i europskog prvaka?
“Iskreno, naš cilj u ovoj sezoni je pobijediti u svakoj utakmici i igrati na jako visokom nivou. Ne jer smo branitelji svih trofeja iz prošle sezone, već jer svi uvijek želimo pobijediti. Ključ Barcelonine igre i nepobjedivosti ove sezone je u tome što mi nikada nismo zadovoljni.”
Izvor: IndexSport

Leave a Reply