KLJUČNI IGRAČI: Ugledni sportski portal nahvalio hrvatske veznjake

Jedan od najpoznatijih sportskih portala ESPN malo je analizirao parove osmine finala Lige prvaka te su se posvetili igračima koji donose prednost svojim klubovima. Među njima su Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Real Madrid u večeras gostuje kod Rome, a ESPN piše da da unatoč tomu što je Cristiano Ronaldo najbolji strijelac prava zvijezda od dolaska Zinedinea Zidana na klupu je upravo hrvatski veznjak.

“Čini se da je u Francuzu pronašao pravog mentora, kome su njegove tehničke mogućnosti i brzina razmišljanja bliske. Senzacionalno je igrao u posljednih nekoliko utakmica te je zabio prekrasan gol Granadi. Hrvat bi se mogao pokazati ključnom figurom u Realovom pohodu na Ligu prvaka”.

Iako Barcelona igra s Arsenalom tek sljedećeg utorka i tom je susretu posvećena pažnja, a posebno Ivanu Rakitiću.

“Ako će ovaj susret odlučivati borba na sredini terena, a ne možda i najbolji trojac u povijesti, onda će Rakitić biti presudan. On svojim nagonima vuče Barcelonu naprijed, dok se broj golova koje daje smanjio od dolaska na Camp Nou. Arsenalov defenzivni veznjak Francis Coquelin morat će zaustaviit njegove dolaske iz pozadine koji mogu nanijeti puno štete. Rakitić, koji je pod Luisom Enriqueom bio u sastavu Barcelone više od ijednog drugog igrača, sposoban je i povezivati linije i zabijati golove, i rado će pomoći onima ispred sebe da bjesomučno trče za njim ako ostane sam”.

Leave a Reply