Iker Casillas fantastično objasnio kako on vidi Hrvatsku na EURO- u

Vratarska legenda Reala Iker Casillas je na svom Twitter profilu podijelila razmišljanje o nadolazećem Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj ovoga ljeta, a u svom razmišljanju osvrnuo se i na reprezentaciju Hrvatske.

Iker Casillas trebao bi biti dio reprezentacije Španjolske koja će na Euro- u biti jedan od najvećih favorita za medalju, a koja je smještena u skupinu D zajedno sa Hrvatskom, Turskom i Češkom. Naravno, kako se bliži ljeto koje čekaju svi nogometni zaljubljenici, i Iker sve više misli o Euro. Stoga je ovaj slavni golman otkrio koji su, osim Španjolske naravno, njegovi favoriti na turniru.

“Francuska mi se sviđa. Italiju morate poštovati, a Njemačka je prvak svijeta”, odgovorio je Iker na pitanje obožavatelja o favoritima te dodao:

“Hrvatska bi mogla biti iznenađenje EURO- a”.

Vrijedi spomenuti kako je Hrvatska prije četiri godine na Euro- u u Poljskoj u natjecanju po skupinama igrala upravo protiv Španjolske. Taj susret bio je odlučujući za Hrvatsku u lovu na nokaut fazu natjecanja, a Vatreni su na kraju izgubili sa 1:0, u susretu u kojoj su naši nogometaši imali svoje šanse koje nisu realizirali. Tu prvenstveno mislimo na onu sjajnu šansu Ivana Rakitića pred kraj dvoboja koju je odlično obranio upravo Casillas.

Međutim, u posljednje četiri godine Španjolci su drugačije počeli gledati na našu reprezentaciju. Nije da je Furija prije podcijenjivački gledala prema Vatrenima, ali dolaskom nekih naših nogometaša u španjolsku La Ligu, prvenstveno tu mislimo na Luku Modrića koji je te 2012. potpisao za Real Madrid, Ivana Rakitića koji je na ljeto 2014. potpisao za Barcelonu, Matea Kovačića koji se pridružio Modriću na Santiago Bernabeu ljetos i Alena Halilovića, koji trenutno sjajno brani boje Sportinga iz Gijona, španjolski nogometaši počeli su više cijeniti našu reprezentaciju.

Izvor: Net.hr

Leave a Reply