Nakon ovih Rakitićevih riječi na potezu je izbornik Čačić!

Na nedavno odigranoj utakmici 16. kola španjolske Primere Sporting iz Gijona, za koji sjajno ove sezone igra 19- godišnji hrvatski nogometaš Alen Halilović, poražen je kod kuće od Barcelone 1:3. Za tportal.hr svoje dojmove uz naglasak na Halilovića ispričao je Ivan Rakitić.

Podsjetimo kako je Alen Halilović ljetos kao igrač Barcelone stigao na posudbu u Sporting iz Gijona gdje se vrlo brzo uspio nametnuti treneru Abelardu. Naravno, uz to ovaj mladi nogometaš ima želju nametnuti se i hrvatskom izborniku Anti Čačiću kako bi se izborio za mjesto na Euro koji se igra u Francuskoj.
‘Halilović je na odličnom putu i najvažnije je da sakuplja minutažu u Primeri. To će mu sasvim sigurno koristi’, dodatno je Halilovića motivirao Barcelonin trener Enrique.

Nakon još jedne sjajne Halilovićeve predstave (kod rezultata 1:2 na njemu je vrlo lako mogao biti sviran penal, op.a.) nekoliko riječi za tportal.hr kazao je i Ivan Rakitić, standardni član udarnih 11 Barce.
‘Mogu Alenu samo čestitati na izvrsnoj partiji. Tom utakmicom je dokazao da mu je odlazak u Sporting bio odličan potez i da je najbolji igrač svoje momčadi. Razvija se u pravom smjeru i veselimo se njegovom povratku u Barcelonu, jer će nam koristiti’, kazao je Rakitić.
Nakon ovakvih riječi ‘igračine’ kao što je Rakitić jasno je kako hrvatski izbornik Čačić nikako ne smije zaobići ovog nadarenog ljevaka, pogotovo ako je jasno da na toj poziciji – s desne strane iza napadača gdje igra u Sportingu – u reprezentaciji nemamo pravo rješenje. Svojim igrama u snažnoj Primeri Halilović je napokon svima dokazao da više nije samo talent koji obećava. Na potezu je Čačić.

 

Leave a Reply