Navijači, ovo morate znati – kako doći do stadiona i gdje se zabaviti

Hrvatska 12. lipnja na Parku prinčeva igra s Turskom, a tamo će se sliti na tisuće Hrvata željnih otkriti sve čari Grada svjetlosti. Prije svega, treba doći do stadiona.

Najbolje je koristiti metro liniju broj 9 i voziti se do stanice Porte de Saint-Cloud. Tko ide automobilom, treba voziti avenijom Périphérique, izaći na D910, potom na aveniju Porte de Saint-Cloud i na kraju skrenuti u ulicu Commandant Guilbaud. S nje se vidi stadion. Treba znati, Pariz je skup grad, dnevno se bez problema potroši stotinjak eura. Za zabavu turisti najbolje ocjenjuju pub Publisher, mjesto gdje se uz noćni izlazak može i jesti. Za pariški ugođaj tu je Taverne Henri IV, a u samoj okolici Parka prinčeva idealno mjesto je Faust. Nalazi se ispod mosta Pont Alexandre III.

U drugoj utakmici čekaju nas Česi 17. lipnja na Stade Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu, što će za veliku većinu navijača biti poprilično nepoznato putovanje.

Riječ je o prekrasnom gradu veličine Splita. Jednostavan je za snalaženje, pa je tako i stadion od strogog centra udaljen samo četiri kilometra, a prema njemu voze tramvajske linije T1 i T2, baš kao i autobusna linija 74. Automobilom se do njega ne može, ali su osigurana parkirna mjesta za invalide. Što se tiče zabave, najbolje je otići do The Saint Patrick: Irish Puba. Riječ je o popularnom mjestu za mlade, pet minuta pješice od stadiona. Slična atmosfera je kraj obližnjih pubova The Smoking Dog i Soggy Bottom. Prednost je što su svi u krugu centra i stadiona pa se pješke dođe gdje god treba u kratkom vremenu.

U posljednjem susretu grupne faze natjecanja Hrvatska odlazi u Bordeaux, grad veličine Varaždina, ali s čak 250.000 stanovnika. Naši navijači u Bordeaux će doslovno nahrupiti 21. lipnja jer tamo igramo protiv Španjolske.

Stadion Stade Matmut Atlantique nalazi se izvan grada, osam kilometara od centra.

Automobilom je lako do njega, vidi se na izlazu i ulazu u grad. Tramvajska linija C pak vozi direktno do njega, a silazi se na stanici Parc des Expositions. Nažalost, oko stadiona se nema što pronaći, sve najbitnije je u gradu. Turisti preporučuju pizzeriju Capperi “jer je fina i jeftina”. A pizza košta 112 kuna. Calle Ocho je najrazvikaniji klub, a prate ga Sherlock Holmes, Vintage Bar i Au Nouveau Monde. I sve je u krugu nekoliko stotina metara.

Izvor: večernji list

Leave a Reply