Nikola Kalinić postao je skuplji od Mandže: Cijena? 20 mil. €

Više od 10.000 navijača došlo je na prvi trening Fiorentine u 2016. Žele ostanak Nikole Kalinića za kojeg Napoli nudi pravo bogatstvo, 20-ak mil. eura

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis izašao je pred navijače poručivši: “Bez brige, nećemo prodati ni jednog igrača. Ali ćemo kupovati. Dovest ćemo veznjaka i napadača”.

Vrlo brzo pročulo se koji su srednji vezni i napadač De Laurentiisove želje. Obojica su iz Fiorentine. Veznjak je Urugvajac Matías Vecino, a napadač, hrvatski reprezentativac, Nikola Kalinić. Cijena – 40 milijuna eura. Usporedbe radi, Mario Mandžukić prešao je iz madridskog Atletica u Juventus za 19 milijuna eura, a ako je vjerovati talijanskim medijima, u paketu Vecino – Kalinić svaki vrijedi 20 milijuna eura.

Prvi siječanjski trening Fiorentine, po dobrom običaju, bio je otvoren za gledatelje, a na tribinama Artemija Franchija okupilo se više od 10.000 gledatelja. U znak zahvale igrači Fiorentine svojim su tijelima na centru oblikovali srce. Nakon velikog pljeska navijači su skandirali Kaliniću i Vecinu, tražeći da ne napuštaju Fiorentinu.

– Atmosfera u Firenzi je sjajna, ne mogu ni zamisliti što bi bilo kad bismo postali prvaci. Vrlo je slična splitskoj, navijači su temperamentni i vrlo odani klubu. Pravi je gušt igrati u Firenzi – rekao je Nikola Kalinić.

Prošle godine najviše utakmica za Fiorentinu, čak 46, odigrao je Milan Badelj.

Leave a Reply