NOGOMETNI VIZIONAR: Svi pričaju o izjavi Fernanda Santosa kojom je najavio čudo u Francuskoj

Fernando Santos portugalski je izbornik koji je na Euru svojom taktikom nadmašio sve izbornike protiv kojih je igrao i na kraju osvojio europski naslov.

Mnogo je onih koji smatraju da Portugal nije zasluženo osvojio naslov. Njihovom razmišljanju ide u prilog samo jedna ostvarena pobjeda na turniru u 90 minuta susreta i to u polufinalu protiv Walesa 2-0.

Međutim, veliko priznanje mora se odati portugalskom izborniku Fernandu Santosu. Santos je, ruku na srce, svojom taktikom naljutio sve zaljubljenike u nogomet i svoje protivnike igrajući na Euru prilično zatvorenu igru koja se oslanjala na granitnu obranu sa svih 10 igrača iza lopte i čekanja svojih prilika iz polukontri i kontri. Nešto slično kao što igra i Jose Mourinho. Međutim, ta taktika je urodila plodom kao i savršeno tempirane izmjene tijekom utakmica.

Santos je dokazao kako je stari lisac spreman za velike stvari, a u travnju ove godine i sam je kazao kako je njegov krajnji cilj osvajanje naslova prvaka Europe.

“Cilj koji sam postavio je osvajanje Europskog nogometnog prvenstva”.

Što je naumio, to je i ostvario. Santos je svojim nogometnim znanjem i strategijom na travnjaku Portugal odveo prema prvom naslovu prvaka Europe u svojoj povijesti.

Izvor: net.hr

Leave a Reply