NOVA POSTAVA: Šef objasnio zašto Vatreni igraju s Moldavijom i otkrio glavni eksperiment

Pred brojnim navijačima, hrvatski nogometaši su odradili trening uoči večerašnje prijateljske utakmice s Moldavijom u Koprivnici, a izbornik Ante Čačić nije skrivao kako je užitak raditi u takvom ugođaju.

“Ovo je veliko zadovoljstvo za sve nas, daje nam osjećaj ponosa. Hrvatska je reprezentacija omiljena, ostala je simbol patriotizma i velika je čast nositi dres Vatrenih”, rekao je.

Susretom večeras u 20:30 sati u Koprivnici okončat će se prva faza završnih priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

“Sve što smo zacrtali, to smo i napravili. Svjedoci ste da smo imali stvarno dobre uvjete, odradili smo dobre treninge. Atmosfera je dobra, a  nas čeka jedan jači trening – utakmica s Moldavijom. Tada će nam jedan od zadataka biti vidjeti kako funkcionira obrambena linija sa Strinićem na lijevoj strani, Ćorlukom i Vidom kao stoperima te Vrsaljkom na desnoj strani. Probat ćemo automatizirati ponešto, a prostor će dobiti igrači koje možemo koristiti u perspektivi. Zamjene ćemo koristiti tako da ne poremete ritam igre”, kazao je Čačić.

Konačan popis putnika za Francusku bit će poznat u utorak, 31. svibnja.

“Imam obris momčadi u svojim razmišljanjima, ali pred nama je još nekoliko treninga, kao i utakmica u Koprivnici, te ću čekati utorak navečer i posljednji trening prije roka za prijavu igrača, putnika za Francusku. Neće mi biti lako, svi su potvrdili da su zaslužili biti ovdje, ovo je najbolje što Hrvatska ima. Nažalost, ne možemo svi biti na Europskom prvenstvu”, najavio je hrvatski izbornik.

Izvor: jutarnji list

Leave a Reply