Osam godina zabrane rada u nogometu Blatteru i Platiniju!

Michel Platini (60) i Sepp Blatter (79) ne smiju raditi u nogometu sljedećih osam godina. Odlučila je tako neovisna Etička komisija FIFA- e nakon opsežne istrage. Odluka na snagu stupa odmah, a Komisija je ustanovila da je Blatter Platiniju isplatio dva milijuna franaka mita u veljači 2011. godine…

Predsjednici FIFA- e  i UEFA- e tako u narednih osam godina ne smiju obavljati bilo kakve funkcije u nogometu na državnoj ili međudržavnoj razini, a ne smiju raditi čak niti u administraciji vezanoj uz nogomet. Ono što je Etička komisija okarakterizirala kao mito, Blatter i Platini predstavili su kao ‘naknadu za savjetničke poslove’. No Komisija predvođena Hansom Joachimom Eckertom nije povjerovala u njihova opravdanja i nakon detaljne je istrage stigla zaslužena kazna.

FJIFA u svom priopćenju navodi kako za spornu isplatu nije postojao pisani ugovor već se radilo o usmenom dogovoru dva predsjednika.

Zabrana je to koja za Blattera znači kraj karijere nogometnog službenika, a vrlo vjerojatno i za Platinija iako obojica imaju pravo na žalbu. Blatter je i prije ove kazne najavio da se neće ponovno kandidirati za fotelju predsjednika FIFA- e  u kojoj sjedi od 1998. godine. Njegov nasljednik u veljači je trebao postati upravo Platini, no na ovaj način i Francuz ispada iz igre.

Leave a Reply