Ovo je Mandžo za Euro: Vratio se ‘ubojica iz šesnaesterca…’

Brojali su Talijani dane, nabrojali da je od 8. kolovoza do 25. listopada zabio samo jedan gol, čak se i čudili tko je doveo tog tipa u Torino. A onda je Mario Mandžukić počeo “zagrijavati motor” u Juventusu.

Gol Atalanti, zatim i Empoliju, pa Cityju u Ligi prvaka, zatim i Palermu, Fiorentini…i jučer dva Carpiju. Dva s instinktom “nogometnog ubojice”.

U cijelom prvom poluvremenu dvaput je primio loptu na protivničkoj polovici i oba je puta zabio gol. I priča se okrenula, više se nitko ne čudi što taj radi u Torinu, danas mu broje golove. I nabrojali su zasad do devet, a kraj brojalice, prema svemu viđenom sudeći, još je jako daleko.

Prošle godine, tijekom one sezone u Atléticu, kao da je izgubio samopouzdanje, ni u kockastom dresu reprezentacije više nije izgledao kao isti igrač, Nikola Kalinić počeo je ozbiljno prijetiti za mjesto u špici…

I Mandžo, takav kakav jest, odlučio se probuditi. I uzeti osporavanja kao pogonsko gorivo. Sumnjali su u njega dok je bio u Zagrebu, u Dinamu, u Wolfsburgu i u Bayernu. I svaki put je iz te priče izašao kao pobjednik. Osporavali su ga i Talijani, ali više neće. I Anti Čačiću sve se više smiješi brk…

Leave a Reply