Predstavljamo vam „Uvijek vjerni“ Čapljina

Podružnica Udruge navijača hrvatske nogometne reprezentacije „Uvijek vjerni“, Čapljina osnovana je u svibnju 2013. godine. Za povjerenika je izabran Dario Arapović, koji i danas obavlja dužnost povjerenika. Kako sam kaže, tu je ulogu, kao i pokretanje podružnice u Čapljini, preuzeo na nagovor prijatelja navijača. Udruga u  Čapljini ima puno više simpatizera, nego samih članova, kaže Arapović. Stoga je teško utvrditi točan broj samih članova, ali broj se članova kreće između 60- 100. Svečanom otvaranju podružnice „Uvijek vjerni“ Čapljina bili su, između ostalih, Igor Štimac, Nikica Jelavić, Ivica Olić, Thompson, Mate Bulić, te Branko Karačić.

Za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Brazilu, u Čapljini je bila jedina Fan zona takve vrste.

Članovi UV Čapljina uvijek se rado odazivaju humanitarnim akcijama, a jednu takvu ističe i sam povjerenik, i to humanitarni turnir „8 kafića“, na kojem je sav prikupljeni novac od ulaznica, tombola, sponzora i raznih donacija išao za potrebe dvije čapljinske ustanove za djecu s posebnim potrebama: Udrugu „Cvijet“ i Udrugu „Betlehem“. Drugu večer turnira obilježila je revijalna utakmica na kojoj su nastupili „Mate i prijatelji“ i „Uvijek vjerni“ Čapljina, na kojoj su uz Matu Bulića nastupili Niko Kovač, Dražen Zečić, Damir Primorac, Vladimir Vasilj, Maka Ivanković, a s klupe su momčad vodili Ivan Gudelj i Branko Karačić.

„Bit postojanja Udruge je osigurati članovima ulaznice za bilo koju utakmicu Hrvatske, te raditi na promicanju Udruge i nas kao navijača Hrvatske“, kazao je Arapović. Jer, prije bilo kakve beneficije, smatra povjerenik, biti članom „Uvijek vjerni“  bi svakom navijaču hrvatske nogometne reprezentacije trebala biti čast.

Što se tiče utakmica na kojima je bio, s obzirom na njihov broj, povjerenik Arapović nam je izdvojio one najsvježije, a prije svega izdvaja narod i zemlju sličnu Hrvatima- Poljsku, u kojoj je kaže bilo osobito lijepo, i bez ijednog incidenta. Također, Arapović izdvaja utakmicu u Zagrebu protiv Islanda, te utakmicu u Milanu protiv Italije, čiji je prekid, ipak, pokvario cjelokupan dojam.

Kao i mnogo puta do sada, Čapljinci se polako ali sigurno spremaju za EURO u Francuskoj. Dosta njih će biti prisutno na samom „terenu“ u Francuskoj a velika većina će pratiti Vatrene u kafićima, restoranima, kućama, stanovima, a  nadaju se i dobrom odazivu u Fan zoni koja će ponovo biti u Čapljini.

„Volite našu jednu i jedinu Hrvatsku. Navijajte istim žarom za nju, kao što su naši najbliži ginuli za nju u Domovinskom ratu, jer da nije bilo njihove žrtve, ne bi bilo ni Hrvatske“, poručio je Arapović navijačima.

 

Leave a Reply