Predstavljamo vam: „Uvijek vjerni“ Essen

Nakon što smo vam predstavili čak 11 podružnica UV iz Njemačke, evo i  12., i to one iz grada Essena, jednog od najvećih gradova Njemačke.

U rujnu 2014. godine osnovana je podružnica „Uvijek vjerni“ Essen.  Skupina od 30- ak vjernih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, koja je pratila i bodrila Vatrene i dok nisu bili članovi UV, okupila se i osnovala  „Uvijek vjerni“  Essen. Za povjerenika je izabran Josip Barac, koji, iako oduvijek prati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, prvi pravi doživljaj istih, kako sam kaže, osjetio je 1998., na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, točnije u Lyonu, na utakmici između Hrvatske i Njemačke. U međuvremenu je broj utakmica, na kojima je bio povjerenik Barac, dosegao brojku od preko 50 utakmica.

Iako  članovi UV Essen idu na sve važnije utakmice Vatrenih, ipak mogu izdvojiti neke važnije na kojima su bodrili hrvatsku izabranu vrstu: Hrvatska – Njemačka (Svjetsko nogometno prvenstvo 1998.u Francuskoj), Hrvatska – Srbija (kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014.), te utakmice Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine , Europskim nogometnim  prvenstvima  u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, Poljskoj i Ukrajini  2012. godine .

Kao one utakmice, koje su ostale u posebno lijepom sjećanju, Barac navodi utakmicu Hrvatske protiv Škotske u Glasgowu (kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.), zatim protiv Italije u Milanu (kvalifikacijska utakmica za EURO 2016.) te utakmicu protiv Norveške u Oslu (kvalifikacijska utakmica za EURO 2016.).

Što se tiče Europskog prvenstva na ljeto u Francuskoj, članovi UV Essen idu na sve utakmice u skupini, i naravno i dalje, ukoliko se reprezentacija Hrvatske prođe skupinu. Barac i njegov sin imaju čak karte „Follow your Team“ do finala,“pa kako bude“, kaže povjerenik „Uvijek vjerni“ Essen.

„Želim još naglasiti da s Udrugom UV Njemačka idemo, naravno, bolje organizirano i našli smo mnoge prijatelje iz Njemačke, ali i iz Domovine“, zaključio je Barac.

uvijek vjerni essen 1 essen 6 essen 5 essen 4 essen 3

 

Leave a Reply