Predstavljamo vam “Uvijek vjerni” Vienna

Došao je red i na predstavljanje prve podružnice “Uvijek vjerni” u Austriji i to one u njenom glavnom gradu.

Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2011. godine, podacima hrvatskih katoličkih misija u Austriji i procjene Austrijskog integracijskog fonda (Der Österreichische Integrationsfonds), u Austriji živi oko 120.000 Hrvata od kojih, prema podacima Austrijskog zavoda za statistiku (Statistik Austria) iz 2012. godine, 56.785 posjeduje hrvatsko državljanstvo.

Udruga/ Klub  navijača  hrvatske  nogometne  reprezentacije „Uvijek vjerni“ Vienna  osnovan je u veljači 2009. godine u Beču i broji 760 članova. Povjerenik „Uvijek vjerni“ Vienna je Zdenko Šimić, na čiju je inicijativu osnovana ova, prva podružnica u iseljeništvu.

Klub redovito organizira odlaske na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije po Hrvatskoj i Europi. A iako su bili na mnogo utakmica, prema riječima gospodina Šimića, nema one jedne koju bi mogli izdvojiti jer im je svaka posebna, i uvijek se lijepo provedu.

Naravno, članovi UV Vienna, putuju na ljeto i u Francusku, gdje će bodriti hrvatsku izabranu vrstu na Europskom nogometnom prvenstvu.

Što se tiče Austrije, podružnice „Uvijek vjerni“ osim u Beču, djeluju  i u Grazu, Salzburgu, Linzu,  te Innsbrucku – koje ukupno broje oko 3000 članova koji svojim aktivnostima povezuju Hrvate u iseljeništvu.

Inače, u Beču se sad već tradicionalno održava večer Herceg Bosne.

 uv vienna uv vienna 6 uv vienna 5 uv vienna 2 uv vienna 3

Leave a Reply