Preminuo hrvatski nogometaš Josip Weber

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Josip Weber preminuo je u 52. godini u Slavonskom Brodu nakon duge i teške bolesti.

Weber je upisao tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju na turneji u Australiji 1992. godine postigavši jedan pogodak. Hrvatska je odigrala tri utakmica protiv Australije upisavši dva poraza (1-3, 0-1) i jedan remi (0-0), a upravo je Weber postigao naš jedini gol u te tri utakmice.

Kasnije više nije dobio poziv za dres ‘vatrenih’, pa je prihvatio poziv Belgije jer je tamo igrao. Za Belgiju je debitirao 1994. godine protiv Zambije i u pobjedi 9-0 zabio je čak pet golova. U dresu belgijske reprezentacije je nastupio na svjetskom prvenstvu u SAD 1994. godine.

Karijeru je počeo u Borcu iz Podvinja, a potom je igrao za slavonskobrodski BSK-a, današnju Marsoniju. Potom je preselio u prešao u splitski Hajduk, s kojim je osvojio jugoslavenski Kup, da bi do 1988. nastupao za vinkovački Dinamo, današnju Cibaliju.

Tada se zaputio u Belgiju te ostavio iznimno dubok trag u dresovima Cercle Bruggea i Anderlechta te je čak tri puta zaredom bio najbolji strijelac prve lige.

Leave a Reply